News

DIICOT continuă războiul cu traficanții de droguri din școli. Percheziții în Bacău și Timișoara

DIICOT continuă războiul cu traficanții de droguri din școli. Miercuri, procurorii au făcut noi percheziții, de această dată în alte județe din țară.
22.03.2023 | 12:27
DIICOT continuă războiul cu traficanții de droguri din școli. Percheziții în Bacău. Sursa foto: diicot.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

DIICOT a anunțat o extindere a luptei cu traficanții de droguri care vând substanțe interzise și în școli. Miercuri, 22 martie, au avut loc percheziții ample în județele Bacău și Timișoara.

DIICOT continuă războiul cu traficanții de droguri din școli. Percheziții în Bacău

Într-un comunicat emis în această dimineață, DIICOT anunță că a efectuat verificări în Bacău. Vizați au fost traficanți de droguri de mare risc, care vindeau substanțe interzise inclusiv elevilor.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de la combaterea crimei organizate au anunțat emiterea a zeci de mandate de aducere la audieri. Primele date din anchetă arată că, în perioada 2022 – martie 2023, mai multe persoane au comercializat droguri de risc și mare risc (canabis și amfetamine).

Substanțele au ajuns către mai mulți consumatori. La fel ca în cazul din Capitală, și elevi din municipiul Bacău și din localitățile învecinate s-au numărat printre clienții acestor traficanți.

ADVERTISEMENT

Autoritățile mai informează că peste 20 de persoane urmează să fie conduse la sediul DIICOT Bacău, pentru audieri. Nu este exclus ca la finalul audierilor să existe și rețineri, la fel ca în cazul din București.

Percheziții și la traficanții de droguri din Timișoara

Tot în această dimineață, 8 percheziţii au avut loc și în Timişoara. Aici, a fost deschis un dosar pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Mai mult de 10 persoane au fost duse la audieri.

ADVERTISEMENT

”La data de 22 martie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, efectuează 8 percheziţii domiciliare, în municipiul Timişoara, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, transmite DIICOT.

Potrivit procurorilor, în perioada mai 2021 – noiembrie 2022, mai multe persoane ar fi comercializat, în mod repetat, cannabis, amfetamină, MDMA, 2 CMC şi 3 CMC, către consumatori din municipiul Timişoara.

ADVERTISEMENT

”La acțiune participă și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se mai arată în comunicatul oamenilor legii.

ADVERTISEMENT