Fotbal intern

Gane mai primește o lovitură după înfrângerea cu FCSB! Dinamo, fără doi jucători de bază contra Universității Craiova

03.02.2021 | 23:45
Gane mai primeste o lovitura dupa infrangerea cu FCSB Dinamo fara doi jucatori de baza contra Universitatii Craiova
ADVERTISEMENT

Dinamo a fost învinsă de FCSB în derby, scor 0-1, prin golul marcat de Florin Tănase, iar Ionel Gane mai primește o veste proastă. Nu va putea conta pe Steliano Filip și Paul Anton în următoarea partidă de Liga 1. Una care se anunță la fel de complicată, pe terenul Universității Craiova.

Steliano Filip a fost eliminat de Sebastian Colțescu în minutul 79, după un fault dur comis asupra lui Vukusic. A primit al doilea cartonaș galben, după ce fusese avertizat și în minutul 57. Astfel că va sta în runda următoare, pe terenul Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Paul Anton, unul dintre cei mai importanți oameni ai lui Dinamo în acest sezon, va lipsi și el în partida cu Știința. A fost și el avertizat de Colțescu, în minutul 90+2, pentru proteste. O decizie neinspirată a experimentatului fotbalist, care a ajuns la patru cartonașe în acest sezon. Va sta și el la Craiova.

Dinamo pierde două piese de bază înainte de meciul de la Craiova. Cum poate să îi înlocuiască Jerry Gane pe Anton și Filip

Cu un lot serios afectat de despărțirile din ultima vreme, Ionel Gane nu va avea o misiune ușoară în alcătuirea unui prim 11 competititv. Probabil va fi ales polonezul Janusz Gol, care a prins minute și în partida cu FCSB. A intrat în minutul 58, în locul lui Răuță.

ADVERTISEMENT

Ceva mai complicat pentru Jerry Gane va fi să acopere postul de fundaș stânga. Nu are multe variante pentru a trimite în teren în acel flanc al defensivei. De altfel, tocmai din acest motiv a fost semnat de urgență Steliano Filip.

Andreas Mihaiu a mai fost folosit ca fundaș, dar o astfel de variantă ar fi riscantă contra Universității Craiova. Mihaiu este un fotbalist mai degrabă cu un profil ofensiv, iar o asemenea improvizație ar putea fi taxată de olteni.

ADVERTISEMENT

Ar mai fi posibilitatea ca Andrei Radu să fie mutat în banda stângă, iar Sorescu să fie retras și el în defensivă. Variantă mai degrabă de luat în calcul pentru antrenorul dinamoviștilor.

Universitatea Craiova – Dinamo, din etapa a 22-a a Ligii 1, se va disputa sâmbătă, 6 februarie, de la ora 21:00. Oltenii au câștigat primul meci după demiterea lui Corneliu Papură, scor 3-0, după o partidă bună contra celor de la CSMS Iași.

ADVERTISEMENT

După eșecul cu FCSB, Dinamo rămâne pe locul 9 în clasament, dar șansele la play-off scad considerabil. “Roș-albii” ar putea să mai piardă o poziție în cazul în care UTA se va impune pe terenul celor de la Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT