Life

Gara din România desprinsă din filmele SF. Arhitectura ei unică atrage toate privirile

Există o gară din România desprinsă din filmele SF. Nu seamănă cu nimic din ce știam, iar arhitectura ei unică atrage privirile.
03.03.2024 | 07:00
Gara din Romania desprinsa din filmele SF Arhitectura ei unica atrage toate privirile
Gara din România desprinsă din filmele SF. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gara din România desprinsă din filmele SF atrage toate privirile. Are o arhitectură unică și nu seamănă deloc cu alte gări din țară, ori din Europa. Unde se află și ce o face atât de deosebită?

Gara din România desprinsă din filmele SF

Gara din România desprinsă din filmele SF se află la Tulcea. Aceasta a fost construită în 1972, de către arhitectul Irina Rosetti. Iar arhitectura este una cu adevărat deosebită și atrage priviri.

ADVERTISEMENT

Deși a fost construită în urmă cu mai bine de 50 de ani, chiar și acum, Gara de la Tulcea funcționează în regim normal, fără a exista probleme. Iar arhitectura a rămas aceeași.

Dincolo de aspectul care face gara din România să pară desprinsă din filmele SF, amplasamentul ei este unul aparte. Aceasta se află pe malul Dunării, la nord-est de malul lacului Ciuperca.

ADVERTISEMENT

Cum arată Gara din Tulcea

Cum arată clădirea? Vorbim despre o construcție în forma unui triunghi în plan, cu laturi curbate. Iar pentru că se află pe malul Dunării, din anumite părți, cei care o privesc pot avea impresia că gara plutește.

Cum a luat naștere această idee cu adevărat spectaculoasă? Arhitecta Irina Rosetti a avut o viziune clară și se pare că rezultatul final a ajuns să întreagă orice fel de așteptare.

ADVERTISEMENT

Menționăm că Irina Rosseti este și rămâne un expert specializat în proiecte cu funcțiuni de transport. Drept urmare, acesta este și motivul pentru care Gara de la Tulcea a ajuns să ia forma unei ambarcațiuni.

Timpul a trecut însă, iar gara din România care pare desprinsă din filmele SF a continuat să se degradeze. Deși clădirea încă atrage priviri și funcționează, aceasta necesită reparații de urgență, inclusiv înlocuirea tencuielii amprentate.

ADVERTISEMENT

Chiar și până când vor fi făcute aceste lucruri însă, Gara din Tulcea rămâne o atracție turistică. Spațiul exterior nu a fost invadat de alte construcții, iar clădirea iese în evidență, fiind vizitată des de turiști, doar pentru aspectul ei.

ADVERTISEMENT