News

Garda Națională de Mediu a făcut o razie pe Dunăre. Ce nereguli a descoperit

Razie pe Dunăre făcută de Garda Națională de Mediu. S-au descoperit mai multe nereguli, printre care sute de kilograme de pește în plase amplasate ilegal.
13.05.2022 | 00:31
Garda Nationala de Mediu a facut o razie pe Dunare Ce nereguli a descoperit
Ce nereguli a descoperit Garda Națională de Mediu pe Dunăre. Sursa foto: Facebook/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Garda Națională de Mediu a făcut o razie pe Dunăre, pe parcursul a șase zile, în județe precum: Olt, Dolj şi Constanţa. S-au descoperit o serie de nereguli, printre care 2.500 de metri de plase amplasate în mod ilegal. În acestea se aflau sute de kilograme de pește.

Razie pe Dunăre făcută de Garda de Mediu. S-au găsit metri de plasă amplasată ilegal. Mai mulți pești eliberați în apă

Printre peștii prinși în plasele ilegale se aflau și sturioni și somni, care au fost eliberaț în mediul lor natural. Scopul misiunii a fost acela de combatere a braconajului piscicol.

ADVERTISEMENT

”Razie a Gărzii Naționale de Mediu, pe Dunăre. Sute de kilograme de pește găsite în plasele ilegale, printre care și un sturion de 115 cm.

Cea mai recentă razie a Gărzii Naționale de Mediu (GNM), pe Dunăre, pentru combaterea braconajului piscicol s-a încheiat cu eliberarea în mediul natural a șase exemplare de sturioni vii, specii strict protejate și două de somn, confiscarea a sute de kilograme de crap și plătică și a mii de metri de plase ilegale și de pripon”, a transmis Garda Națională de Mediu, într-o postare pe facebook.

ADVERTISEMENT

Raziile s-au făcut atât ziua, cât și noaptea

Raziile s-au făcut atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Au început din zona Cetate, din județul Dolj și au continuat în Corabia ”(pe barajele Izbiceni, Rusănești și Babiciu ale râului Olt), Zimnicea, Giurgiu, Călărași (pe fluviul Dunărea și pe brațul Borcea), Pod Fetești, Pod Giurgeni, până în zona Hârșova, din județul Constanța.”

”Au fost în teren două echipe de comisari din cadrul GNM, cu două ambarcațiuni și au parcurs sute de kilometri pe apă, pentru a depista orice încălcare a legii.

ADVERTISEMENT

Au fost ridicate, în vederea confiscării aproximativ 2.500 de metri de plase ilegale, 9.000 de metri de pripon și 10 vintire folosite pentru braconaj, iar sute de kilograme de pește din aceste plase au fost predate spre valorificare, conform legii.

Într-un astfel de vintir au fost găsite și șase exemplare vii de sturion, specii strict protejate, printre care și unul cu o lungime de 1,15 metri, care au fost eliberate în mediul natural”, a spus Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM.

ADVERTISEMENT

Verificările Gărzii de Mediu continuă pe Dunăre

De altfel, Garda de Mediu mai transmite că uneltele de pescuit confiscate au o valoare totală de 15.500 de lei. În continuare se vor face verificări, pentru prevenirea braconajului piscicol.

”Valoarea totală a uneltelor de pescuit ridicate în vederea confiscării și a peștelui este de aproximativ 15.500 lei. Echipele noastre vor continua controalele pentru combaterea acestui fenomen și în alte zone ale țării. Am primit deja sesizări în privința unor astfel de ilegalități și îi rugăm pe cei care mai au cunoștință de astfel de acte de braconaj să ne scrie toate detaliile pe gardamediu@gnm.ro”, a transmis și Marian Borondel, coordonatorul echipelor antibraconaj.

ADVERTISEMENT