News

Găsiți vinovați de tentativă de omor calificat, interlopii din Prahova, care au băgat în comă un bărbat, au primit închisoare cu suspendare

Interlopii din Prahova care au băgat în comă un bărbat, fiind găsiți vinovați pentru tentativă de omor, au primit închisoare cu suspendare.
07.08.2023 | 22:40
Gasiti vinovati de tentativa de omor calificat interlopii din Prahova care au bagat in coma un barbat au primit inchisoare cu suspendare
Interlopii din Prahova care au băgat în comă un bărbat scapă de închisoare. Doar pedepse cu suspendare. Sursa foto: criminallawyers.com
ADVERTISEMENT

Decizie surprinzătoare a Justiției române: interlopii din Prahova care au băgat în comă un bărbat în 2008, fiind găsiți vinovați pentru tentativă de omor, au primit închisoare cu suspendare.

Interlopii din Prahova care au băgat în comă un bărbat scapă de închisoare. Doar pedepse cu suspendare

După aproape 14 ani de procese, Curtea de Apel Ploiești a decis reducerea pedepselor aplicate mai multor persoane găsite vinovate pentru tentativă de omor calificat. E vorba de o serie de interlopi din Prahova.

ADVERTISEMENT

Aceștia sunt acuzați că au bătut cu o rangă şi au călcat în picioare un bărbat, în faţa unui club din Ploieşti. Victima, sportiv de performanţă la acea dată, fiu şi frate de poliţist, a ajuns în comă la spital. Totul s-a întâmplat în noaptea de Crăciun a anului 2008.

De atunci până în prezent, unii dintre agresori au stat două zile în arest preventiv, iar alții deloc. În această săptămână, Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis achitarea a doi dintre cei 11 inculpaţi.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe ceilalți 9 inculpaţi, între care şi o femeie care şi-a înfipt tocul de la pantof în craniul bărbatului bătut, ei au primit pedepse de cel mult patru ani. Toate sunt însă cu suspendare.

Inculpații din Prahova, condamnați inițial la închisoare cu executare

În primă instanță, cei 9 inculpaţi, care erau cunoscuţi drept capi ai lumii interlope din Prahova, au primit condamnări de până la cinci ani şi jumătate cu executare. Ei au fost găsiți vinovați de Tribunalul Prahova pentru tentativă de omor calificat.

ADVERTISEMENT

Sentinţa Curţii de Apel îi scapă pe cei 9 de închisoare cu executare. În schimb, ei sunt obligați să plătească victimei 300.000 de euro daune morale. Acest cuantum a fost majorat de la 200.000 de euro, cât stabilise inițial Tribunalul Prahova, notează Antena 3.

Și una dintre rudele victimei trebuie să primească daune morale de 100.000 de euro. În același proces, alte două spitale unde a fost îngrijită victima luni de zile după agresiune trebuie să primească zeci de mii de lei. Sumele reprezintă contravaloarea serviciilor medicale acordate bărbatului bătut.

ADVERTISEMENT

Reamintim că victima în acest caz era boxer. El a avut o altercație cu inculpații într-un club din Ploieşti, în seara de Crăciun. De la incidentul grav din 2008, în urma căruia bărbatul a ajuns la spital şi până la condamnare, unii dintre inculpați au fost reținuți şi arestați preventiv. Nu au stat însă mult după gratii.

ADVERTISEMENT
Tags: