News

Gata cu restricțiile în București! De astăzi se redeschid teatrele, cinematografele, restaurantele și sălile de jocuri. Update

25.01.2021 | 08:58
Gata cu restrictiile in Bucuresti De astazi se redeschid teatrele cinematografele restaurantele si salile de jocuri Update
ADVERTISEMENT

Întrucât rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 s-a menținut timp de trei zile consecutive sub pragul de 3 cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori în București, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis ridicarea mai multor măsuri restrictive.

Astfel, începând de astăzi, 25 ianuarie, toate restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc își vor relua activitatea, în limita a 30% din capacitate și, bineînțeles, cu condiția să fie respectate toate normele sanitare aflate în vigoare.

ADVERTISEMENT

De altfel, Prefectul Capitalei a solicitat autorităților să intensifice controalele pentru a fi siguri că agenții economici nu încalcă măsurile. În plus, cetățenii trebuie să dea dovadă în continuare de prudență și responsabilitate.

Se deschid teatrele, cinematografele, restaurantele și sălile de jocuri din Capitală

În Bucureşti, astăzi (n.r. vineri, 22 ianuarie) am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre.

ADVERTISEMENT

Astfel, cu 47 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA.

Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6,00 – 21,00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege. Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă.

ADVERTISEMENT

Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni. Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale.

În mod categoric, vom fi intransigenţi. Anterior şedinţei extraordinare a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am avut o întâlnire cu şefii Poliţei, Jandarmeriei şi IGSU de pe raza Municipiului Bucureşti. Am hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

ADVERTISEMENT

Măsurile luate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență:

  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-21.00;
  • activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00;
  • prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 1493/2788/149/2020;
  • organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3245/1805/2020;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-21.00.
ADVERTISEMENT
Tags: