Sport

Cine a introdus gențile cu bâte în lojă la FC U Craiova – Universitatea Craiova. Imagini de pe camerele de supraveghere. Video

Mai multe genți cu bâte și materiale pirotehnice au fost descoperite în urmă cu puțin timp într-una dintre lojele alocate clubului FCU Craiova.
07.10.2021 | 14:40
Cine a introdus gentile cu bate in loja la FC U Craiova  Universitatea Craiova Imagini de pe camerele de supraveghere Video
Jandarmii au confiscat mai multe bâte din lemn
ADVERTISEMENT
07-10-2021
11:41

Angajați ai FC U Craiova, filmați cu geanta

Imagini video cu persoane care introduc o geantă neagră mare, asemănătoare cu cea in care au fost găste bâte la derby-ul FC U Craiova – Universitatea, a ajuns la în posesia I.P.J. Dolj.

Publicația Cuvântul Libertăţii a publicat înregistrările făcute cu ajutorul camerelor de luat vederi de la stadion și în care patru persoane apar alături de respectiva geantă. VEZI VIDEO AICI

În jurul orei 16:00, doi bărbați au descărcat respectiva geantă și au așezat-o în spatele biroului de la recepție, apoi aceasta a fost mutată într-o cabină a arenei. Din informațiile gsp.ro, persoana care apare în imagini cu geanta pe umăr este Cătălin Rizan, șeful securității de la FC U Craiova, fost portar în Liga 2 și la echipa națională de futsal.

Alături de aceasta apare o femeie, acesta fiind Nicoleta Anghel, ofițerul de presă al nou-promovatei.

Primul derby oltean din Liga I din acest mileniu, care a început la ora 21.00, a fost marcat de mai multe incidente care au avut loc pe parcursul ultimelor zile, tonul fiind dat în noaptea de marți spre miercuri, când ultrași din „Peluza Sud 97” au vandalizat gardul casei lui Sorin Cârțu.

Președintele Universității Craiova a avut neplăcuta surpriză să citească mesaje de genul „Nu uităm, nu iertăm”, „Mori!”, „Cârțu = Sifon” și „CS U = Clonă”, scrise de suporteri ai echipei FC U Craiova.

ADVERTISEMENT
Jandarmii au confiscat mai multe bate din lemn
Jandarmii au confiscat mai multe bâte din lemn

O geantă plină cu bâte din lemn găsită într-o lojă a stadionului

Pe parcursul zilelor care au urmat, s-a dus o adevărată bătălie pentru biletele de acces la meci, după care fanii echipei gazdă, FC U Craiova în acest caz, au anunțat că nu se vor lua loc în tribune, din cauză că oficialitățile au anunțat că pot urmări meciul de la fața locului doar persoanele vaccinate anti-COVID și cele trecute prin boală.

Cu puțin timp înaintea primului fluier al arbitrului Adrian Cojocaru, jandarmii au descoperit într-una dintre lojele alocate clubului FCU Craiova mai multe genți cu bâte și materiale pirotehnice. Forțele de ordine au confiscat respectiva recuzită, a anunțat Oltenia TV pe pagina de facebook.

ADVERTISEMENT

Jandarmii i-au calmat pe ultrași înainte să se ia la bătaie

În momentul în care s-au deplasat spre stadion, însoțite de forțele de ordine, cele două grupuri de suporteri au încercat să pună în practică amenințările pe care și le-au lansat, de-a lungul săptămânii, pe rețelele de socializare.

Câțiva ultrași ai FC U Craiova au încercat, chiar, să rupă cordoanele alcătuite din jandarmi, pentru a se lua la bătaie cu suporterii Universității, dar forțele de ordine au intervenit la timp și au oprit din fașă eventualele ciocniri.

ADVERTISEMENT

Când au ajuns la stadion, ultrașii din Peluza Sud 1997 au rămas în afara arenei, boicotând partida din cauza deciziei autorităților de a permite accesul în incintă doar a persoanelor care s-au vaccinat anti-COVID și a celor care au trecut prin boală. Totuși, câțiva s-au dus la Tribuna a II-a, unde au ocupat câteva locuri.

Cu puțin timp înainte de începutul partidei, câțiva suporteri ai FC U Craiova de la Tribuna a II-a au vrut să se ducă la Peluza Nord, unde și-a ocupat locul galeria echipei oaspete, dar au fost liniștiți de forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf a devenit LR

De precizat că, în momentul în care a prezentat echipele, crainicul stadionului a refuzat să rostească numele jucătorilor echipei oaspete, pronunâțnd doar numerele de pe tricouri. În plus, când a ajuns la numele antrenorului Laurențiu Reghecampf, i-a anunțat doar inițialele.

În minutul 10, fanii de la Peluza Nord au creat un adevărat spectacol pirotehnic în startul partidei. Ei au aprins zeci de torțe, pe care le-au aruncat pe gazon. De asemenea, câțiva suporteri au vrut să arunce torțe către rivalii de la Tribuna a II-a, dar distanța prea mare a făcut ca obiectele pirotehnice să nu rănească pe nimeni.

Spectacol pirotehnic produs de suporterii Universității
Spectacol pirotehnic produs de suporterii Universității
ADVERTISEMENT