News

George Floyd va fi înmormântat astăzi. Mii de oameni au stat la coadă să îi aducă un ultim omagiu

09.06.2020 | 07:58
George Floyd va fi inmormantat astazi Mii de oameni au stat la coada sa ii aduca un ultim omagiu
ADVERTISEMENT

George Floyd, bărbatul de culoare care a murit în timp ce era arestat de poliția din Minneapolis, va fi înmormântat marți, 9 iunie, la mai bine de două săptămâni de la faptele care au generat proteste de amploare care zguduie societatea americană. 

George Floyd va fi înmormântat astăzi. Mii de oameni au stat la coadă să îi aducă un ultim omagiu

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui George Floyd a fost dus la Houston, orașul unde a copilărit, și a fost depus la biserica The Fountain of Praise. George Floyd va fi înmormântat alături de masa sa.

ADVERTISEMENT

Ore întregi, mii de oameni au stat la coadă, cu respectarea distanțării fizice și i-au adus un ultim omagiu bărbatului a cărui moarte a declanșat cele mai ample proteste față de rasism și față de brutalitatea poliției din ultimii zeci de ani în SUA.

Printre cei care au venit la biserică se numără frații lui, lideri ai comunității afro-americane, dar marea majoritate au fost oameni simpli, care nu-l știau pe George Floyd, dar care au fost impresionați de povestea lui.

ADVERTISEMENT

“Dacă cineva i-ar fi spus că trebuie să-și sacrifice viața ca să aducă lumea împreună, știindu-l pe el, știu că ar fi făcut asta”

„A fost un uriaș blând. I-a fost luată viața când nu ar fi trebuit”, a declarat Philonise Floyd, fratele lui George Floyd.

„Să vă spun ceva. Dacă cineva i-ar fi spus că trebuie să-și sacrifice viața ca să aducă lumea împreună, știindu-l pe el, știu că ar fi făcut asta”, a spus și Terrence Floyd, alt frate al lui George Floyd.

ADVERTISEMENT

Oamenii au trebuit să poarte măști de protecția la biserică și nu au putut să stea mai mult de 10 secunde în fața catafalcului.

Democrații din Congresul american au prezentat un proiect de lege pentru combaterea brutalității poliției

La două săptămâni de când George Floyd a murit după ce un polițist a stat cu genunchiul pe gâtul lui, protestele de amploare din SUA continuă. Numele bărbatului de 46 de ani este folosit ca un simbol în lupta împotriva rasismului.

ADVERTISEMENT

Între timp, democrații din Congresul american au prezentat un proiect de lege pentru combaterea brutalității poliției. Persoanele prezente la conferință, au îngenuncheat în tăcere timp de aproape 9 minute, cât a durat agonia bărbatului sub genunchiul polițistului care voia să îl aresteze.

ADVERTISEMENT
Tags: