Sport

George Pușcaș schimbă antrenorul la Bari! Giuseppe Iachini, demis după ce a dus echipa la retrogradare

Bari, echipa lui George Pușcaș, se află într-o situație delicată în Serie B, iar conducerea clubului a luat decizia de a-l demite pe antrenorul Giuseppe Iachini.
15.04.2024 | 19:28
George Puscas schimba antrenorul la Bari Giuseppe Iachini demis dupa ce a dus echipa la retrogradare
Bari, echipa lui George Pușcaș, se află într-o situație delicată în Serie B, iar conducerea clubului a luat decizia de a-l demite pe antrenorul Giuseppe Iachini. Sursă foto: ssccalciobari.it
ADVERTISEMENT

Deși a evoluat constant ca titular, internaționalul român nu a avut prestații care să atragă atenția. El a marcat doar 2 goluri după sosirea la Bari, ultimul în weekend, în meciul pierdut la Como, scor 1-2.

Giuseppe Iachini, demis de la Bari

Înfrângerea suferită în etapa a 33-a din Serie B a dus echipa lui George Pușcaș și a lui Malcom Edjouma, jucător împrumutat de la FCSB, într-o situație critică. Deși avea ca obiectiv atacarea promovării, Bari a ajuns pe locul 16, care duce la barajul pentru menținerea în liga secundă din Italia.

ADVERTISEMENT

Cu spectrul retrogradării în Serie C, conducătorii lui Bari au decis să facă o schimbare radicală. L-au demis pe antrenorul Giuseppe Iachini, aflat în funcția din luna februarie, și în locul său l-au numit pe Federico Giampaolo.

”După o lungă discuție între părți, SSC Bari anunță că l-a eliberat pe Giuseppe Iachini din funcția sa de antrenor principal al primei echipe. Clubul îi mulțumește tehnicianului pentru profesionalismul și dăruirea arătate și îi urează mult succes.

ADVERTISEMENT

Totodată, partea tehnică a primei echipe îi este încredințată, până la finalul sezonului, lui Federico Giampaolo, care până acum a fost antrenor al formației Primavera”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării italiene.

Pușcaș arătat cu degetul și după ce a marcat

Demiterea lui Giuseppe Iachini vine la doar 24 de ore după ce tehnicianul l-a certat pe George Pușcaș, chiar dacă acesta a înscris unicul gol al lui Bari în înfrângerea suferită pe terenul lui Como, scor 1-2.

ADVERTISEMENT

”Am venit să jucăm. Am avut unele șanse să marcăm, un șut bun al lui Aramu, apoi au reușit să oprească unele faze periculoase cu faulturi tactice. Cea mai mare a fost ocazia lui Pușcaș, de acele mingi trebuie să profiți și să marchezi. Trebuie să fim mai cu sânge rece!

Episodul care a decis acest meci a fost ratarea lui Pușcaș, imediat după primul gol al lui Como. În ultimele 5 meciuri, am fost foarte ghinioniști și nu am reușit să schimbăm acest lucru. Chiar și astăzi jucătorii au luptat, dar din păcate câștigă cine marchează mai mult.

ADVERTISEMENT

Nu am putut să marcăm mai mult și asta ne-a costat. În ultimele luni, echipa a jucat sub presiune. Ține doar de noi să schimbăm acest lucru, plătim prețul pentru că nu știm să profităm de ocaziile create”, declara Iachini.

ADVERTISEMENT