News

George Simion, anunț despre candidatul AUR la alegerile prezidențiale: “Va avea stigmatul unui nou Vadim”

Liderul AUR, George Simion, a făcut un anunț important în ceea ce privește candidatul formațiunii sale la alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2024.
09.02.2023 | 07:09
George Simion anunt despre candidatul AUR la alegerile prezidentiale Va avea stigmatul unui nou Vadim
George Simion confirmă că ar putea fi candidatul AUR la alegerile prezidențiale din 2024. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La alegerile prezidențiale de anul viitor, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va avea un cuvânt greu de spus, conform sondajelor în vigoare. Președintele formațiunii a spus și cine ar putea intra în cursa pentru Cotroceni.

George Simion confirmă că ar putea fi candidatul AUR la alegerile prezidențiale din 2024

George Simion a recunoscut că în urmă cu ceva timp nu lua în calcul să-și depună candidatura la prezidențiale. Între timp, deputatul  și-a schimbat radical viziunea și pare pregătit să lupte pentru funcția supremă în stat.

ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, Simion a vorbit, la Prima News TV, despre o posibilă candidatură la prezidențiale. Acesta a recunoscut că în trecut o excludea în totalitate, însă acum lucrurile s-au schimbat.

Simion spune că nu ştie în ce formulă se va candida în 2024. El analizează dacă în lupta pentru Cotroceni vor intra președinții partidelor sau personalități din alte sfere sociale. Liderul AUR dezvăluie că o decizie finală va fi luată după alegerile europarlamentare.

ADVERTISEMENT

”Nu aş putea să vă dau un răspuns. Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate, pentru că nu ştim în ce formulă se va candida în 2024, dacă vor candida preşedinţii de partid pentru a potenţa partidele, sau personalităţi. Noi vom lua o decizie după alegerile europarlamentare, când vom avea radiografie exactă”, a spus liderul AUR.

George Simion, conștient că poate avea ”stigmatul unui nou Vadim” dacă intră în cursa pentru Cotroceni

În urmă cu peste două decenii, la alegerile prezidențiale din 2000, reprezentantul PDSR (PSD de azi) Ion Iliescu a avut o misiune extrem de ușoară în turul decisiv, acolo unde s-a confruntat cu Corneliu Vadim Tudor din partea PRM (Partidul România Mare).

ADVERTISEMENT

Rezultatele primului tur au declanșat atunci o mobilizare în favoarea candidatului social-democrat. Iliescu a fost susținut chiar de către foști oponenți ai săi. Analiștii spun că exista perspectiva ca politicianul, considerat extremist, Corneliu Vadim Tudor, să ajungă șeful statului.

În prezent, George Simion a conștient că, în mod sigur, candidatul AUR la alegerile prezidențiale va avea acest stigmat al ”unui nou Vadim”. Deputatul acuză PSD că ar pune la cale un astfel de plan împotriva sa.

ADVERTISEMENT

Este jocul pe care PSD şi-l doreşte, să joace acelaşi scenariu ca şi cu Vadim, suntem conştienţi dar sperăm ca România să nu îl aleagă în continuare pe Iliescu”, a comentat Simion această situația, la același post de știri.

ADVERTISEMENT