News

Claudiu Târziu, optimism uriaș pentru alegerile din 2024: ”AUR poate obține 50% din voturi”. Ce spun sondajele

La doi ani distanță de alegerile parlamentare din 2024, optimismul în tabăra AUR este unul uriaș. Claudiu Târziu, o voce importantă din partid, spune că formațiunea poate lua peste 50% din voturile românilor.
16.08.2022 | 22:16
Claudiu Tarziu optimism urias pentru alegerile din 2024 AUR poate obtine 50 din voturi Ce spun sondajele
Claudiu Târziu, optimism uriaș pentru alegerile din 2024: ”AUR poate obține 50% din voturi”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fără îndoială, surpriza alegerilor parlamentare din 2020 a fost Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR), care a obținut peste 9% din sufragii atât la Senat, cât și la Camera Deputaților.

Optimism uriaș în tabăra AUR în perspectiva alegerilor din 2024. Claudiu Târziu: ”Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Niciun institut de sondare a opiniei publice nu dădea vreo șansă celor de la AUR să se apropie măcar de pragul electoral în urmă cu doi ani. Cu toate acestea, formațiunea condusă atunci de George Simion și Claudiu Târziu a dat peste cap calculele sociologilor.

ADVERTISEMENT

Acum, în perspectiva alegerilor parlamentare din 2024, aspirațiile celor de la AUR sunt și mai mari. Târziu, aflat în funcția de preşedinte al Consiliului Naţional de Conducere, face o declarație extrem de interesantă.

Prezent la o întâlnire cu membrii formațiunii AUR din Bistrița-Năsăud, senatorul a spus că partidul său are șansa să obțină, atenție, peste 50% din voturi la viitoarele alegeri parlamentare.

ADVERTISEMENT

”Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (n.r. la alegerile parlamentare) şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile.

Știu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Târziu: ”AUR e pregătit să preia guvernarea”

La același eveniment, Claudiu Târziu a mai spus că AUR va prezenta, luna viitoare, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea.

”Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare.

ADVERTISEMENT

Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a adăugat Târziu.

În ultimul sondaj de opinie, AUR e cotat la 11%

Pentru a ajunge la 50% din voturile românilor în 2024, așa cum este încrezător Târziu, AUR ar trebui să aibă doi ani de excepție pe scena politică internă.

Conform ultimului sondaj de opinie, partidul condus de George Simion se bucură de o încredere de doar 12%.

Pentru a ajunge în frunte, AUR trebuie să treacă și să mai ia din voturile PNL, cotat la 23%, și PSD, 37%.

ADVERTISEMENT