Sport

George Simion are o soluție pentru a rezolva disputa FCSB vs CSA Steaua! “Suferim de sindromul Miorița”

Despre conflictul FCSB vs CSA Steaua a discutat și George Simion care a propus și o soluție prin care disputa dintre cele două tabere se poate rezolva.
21.03.2024 | 09:15
George Simion are o solutie pentru a rezolva disputa FCSB vs CSA Steaua Suferim de sindromul Miorita
George Simion, despre conflictul FCSB vs CSA Steaua. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Despre subiectul FCSB vs CSA Steaua au discutat mai mulți oameni, atât din fotbal, cât și din afara lui. De această dată, despre conflictul dintre cele două cluburi a discutat și președintele AUR, George Simion.

George Simion are o soluție pentru a rezolva disputa FCSB vs CSA Steaua!

George Simion propune o soluție prin care disputa FCSB vs CSA Steaua să se încheie, iar acest lucru este valabil și pentru cele două formații din Craiova. Politicianul s-a gândit că cel mai bine ar fi dacă șefii taberelor s-ar pune la masă pentru o discuție și totodată, să fie prezent și un mediator. Simion susține că și fanii echipelor trebuie să fie implicați în acest subiect.

ADVERTISEMENT

“Nu-mi doresc CSA sau FCSB, îmi doresc să existe Steaua, una singura și o singură Craiova. Am mers la meci la Craiova și nu am înțeles cine juca. S-a ajuns la un asemenea nivel de dezbinare încât nu mai înțelege nimeni nimic.

Mă întrebau care e aia adevărată. Nu știu eu frate, stați la masă și vorbiți. Nu avem în țara aceasta mediatori să unească energiile. La noi face fiecare Steaua lui… Eu vorbesc și cu suporterii CSA și cu cei de la FCSB. Trebuie să fiți toți steliști și trebuie să vă punem pe toți la masă”, a declarat politicianul, la Radio Gold FM.

ADVERTISEMENT

“Suferim de sindromul Miorița”

George Simion crede cu tărie că acest lucru trebuie făcut pentru a exista doar o singură “Steaua” sau doar o “Craiova”. Politicianul este, însă, conștient de faptul că românii nu sunt foarte uniți, lucru care dăunează în mai multe aspecte.

“Suferim de sindromul Miorița. E de datoria unor oameni din această națiune să-i pună la aceeași masă și să se rezolve. Nu știu cine va fi președinte, dar prin toate mijloacele posibile trebuie să facă asta. Suferim de dezbinare. Unirea face puterea”, a spus George Simion.

ADVERTISEMENT

George Simion, despre sportul românesc

Ca soluție pentru dezvoltarea sportului românesc, George Simion vede și implicarea companiilor mari care să investească sume importante de bani în echipe sportive sau în sportivi direct.

Președintele AUR vede acest lucru ca pe un ajutor prin care sportul românesc poate ajunge din nou la performanțe uriașe. Politicianul a dat ca exemplu și ceea ce a făcut Gheorghe Hagi.

ADVERTISEMENT

“Important este ca fiecare român să aibă unde să practice sport. Companiile să includă și acest domeniu. Fiecare companie, multinațională să aibă propriile echipe și să dezvolte programe.

Dacă ne interesează numai performanța importăm din Ghana și Papua Noua Guinee sportivi, iar românii nu se aleg cu nimic. Sistemul blamat de pe vremuri era benefic.

Felicit echipa națională de fotbal, o mare minune că s-a calificat după atâția ani, dar mai mult îl felicit pe Hagi. Pentru cât a investit în fotbalul românesc.

Nu-l ascultă nimeni pe Hagi. Eram copil când spunea că trebuia să le facem statui și avea dreptate. Au ras pentru echipa națională, pentru România.

Simțeai dragostea de țară prin ei, acum nu-mi mai spune nimic. Nu cunosc niciun nume de fotbalist din echipa națională. Nu-i simt că trag pentru România”, a mai spus președintele AUR.

ADVERTISEMENT
2,05 este cota pentru peste 2,5 goluri” la partida dintre Farul Constanța - FCSB