Sport

George Simion propune legalizarea torțelor pe stadioane! Ce spune despre scandalul de la Rapid

George Simion, președintele partidului AUR, a anunțat că își dorește să legalizeze folosirea torțelor pe stadioanele din România.
20.03.2024 | 09:20
George Simion propune legalizarea tortelor pe stadioane Ce spune despre scandalul de la Rapid
George Simion, președintele partidului A.U.R., a anunțat că își dorește să legalizeze folosirea torțelor pe stadioanele din România
ADVERTISEMENT

Liviu Ungurean zis ”Bocciu”, liderul galeriei Rapid, a fost reținut pentru 30 zile împreună cu alte două persoane într-un dosar de introducere în stadion a materialelor pirotehnice.

George Simion propune legalizarea torțelor pe stadioane! Ce spune despre scandalul de la Rapid

Președintele partidului AUR, George Simion, consideră că se poate vorbi despre un abuz în cazul în care ultrașii Rapidului au fost reținuți pentru materiale pirotehnice și ar vrea să ajungă să legalizeze torțele pe stadioane.

ADVERTISEMENT

”Tuturor ne place ce vedem peste tot în lume, dar la noi sunt golani. Dacă în scandalul de la Rapid i-a ridicat pe pirotehnie e mare abuz. Sunt la tv spectacole cu torțe, dar la noi le ascultă telefoanele.

Pe Niculae că a băgat torțe, dar ce a făcut deosebit? Dacă nu e ceva mai mult de torțe e grav ce face ‘Statul polițienesc’. Ar fi penibil dacă e vorba de torțe. Aș fi vrut să fiu șef de galerie, dar nu am fost.

ADVERTISEMENT

Fumigenele și torțele fac parte din spectacol și ar trebui legalizate, reglementate. În felul acesta riști mai puțin. Este însă politica de la nivelul UEFA, FIFA în așa fel încât toți spectatorii să fie consumatori de hot dog și alte produse”, a declarat Simion, la Radio Gold FM.

George Simion vrea să fie alături de ”tricolori” la Euro 2024

”Trebuie lucrat la Legea 4 impusă de jandarmerie. Creează multe probleme chiar și pentru jandarmi. Dacă nu pornim de la ideea că suporterul este infractor și trebuie anihilate brutele care strică plăcerea unui stadion, se găsește o cale…

ADVERTISEMENT

Nu am simțit însă disponibilitate din partea Ministerului de Interne. Ei vor să închidă totul pe stadion. Nu mai bine cumperi petarde și torțe de la cineva reglementat, decât de la femei cu fuste colorate de la colțul străzii? Îți trebuie viziune pentru așa ceva. Ei taxează, arestează, suspendă și cine mai rămâne?”, a mai spus politicianul.

Președintele partidului A.U.R. a mărturisit că nu mai simte pasiune la fotbal, însă ar vrea să fie alături de echipa națională a României în meciurile de la Euro 2024. ”Când mă uitam la competiții sportive majore, când răsuna imnul mi se zbârlea pielea. Acum, cel puțin la fotbal nu mai simt asta.

ADVERTISEMENT

O să vreau să merg la Euro, dar dacă mai găsesc bilet, pentru că e mare problema. Nu am avut timp să aplic, dar mulți s-au plâns că nu au prins și spuneau că s-au făcut șmecherii, s-au trucat… Când e primul meci?”, a afirmat George Simion.

ADVERTISEMENT