News

George Simion, declarație uluitoare despre o țară în care este interzis: „Urăsc acest stat artificial”

George Simion, președintele AUR, are interzisă intrarea în mai multe state, iar despre o țară spune că este stat artificial, creat printr-o decizie politică.
25.02.2024 | 16:03
George Simion declaratie uluitoare despre o tara in care este interzis Urasc acest stat artificial
George Simion susține că Republica Moldova este un stat artificial / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

George Simion, liderul AUR care și-ar fi anunțat deja candidatura pentru a deveni președintele României, are interdicție de a intra în Republica Moldova și în Ucraina. Iar declarațiile prin care numește un stat drept artificial par să facă doar să inflameze situația în zonă.

De ce susține George Simion că o țară în care nu are voie să intre este ”stat artificial”

George Simion, liderul AUR, nu are voie să intre în Ucraina sau în Republica Moldova. Recent, înainte de a pleca în SUA l a un congres al republicanilor, George Simion a vorbit pentru Prima TV despre moticvele care au dis la interdicția lui de a intra în statele vecine României.

ADVERTISEMENT

Toată viaţa mea am fost interzis în Republica Moldova. A anunţat premierul, premierul Recean la solicitarea premierului Marcel Ciolacu. Marcel Ciolacu, în loc să urmărească obiectivul unionist al naţiunii române, se ocupă să-şi discrediteze adversarii politici. Eu am o interdicţie şi în Ucraina. Nu vorbeşte nimeni despre extremism.

Kelemen Hunor are interdicţie în Ucraina, de exemplu, pentru că a făcut aceeaşi greşeală. A vorbit despre minoritatea maghiară ale cărei drepturi nu sunt respectate, n-a fost lăsat să intre.

ADVERTISEMENT

Eu am vorbit despre masacrul de la Fântâna Albă şi de la Lunca comis în Al Doilea Război Mondial de sovietici, majoritatea ucraineni. Am spus că ar trebui să-şi asume responsabilitatea şi autorităţile de la Kiev şi m-am trezit cu această interdicţie în Republica Moldova. A spus premierul că eram bănuit că destabilizez situaţia”, spune George Simion, conform Hotnews.

”Republica Moldova nu va intra niciodată în Uniunea Europeană”

Mai mult decât atât, susține George Simion, Republica Moldova nu va fi în Uniunea Europeană. Asta în ciuda faptului că oficialii UE au declanșat formal, deja, negocierile de aderare cu statul vecin României.

ADVERTISEMENT

Republica Moldova nu va intra niciodată în Uniunea Europeană şi asta nu înseamnă reunificare de facto, înseamnă că suntem precum Germania şi Austria. Ori pe noi românii de pe ambele maluri ale Prutului ne-au despărţit doi criminali ai istoriei, doi dictatori, Stalin şi Hitler prin pactul Ribbentrop-Molotov şi cred că soluţia este în actualele tratate internaţionale, în actualele alianţe din care facem parte, o unire paşnică precum au făcut-o germanii. (…) Nu contravine niciunui tratat, atâta timp cât acest lucru se face prin voinţa părţilor.

Nu vor domnii de la Chişinău, m-au expulzat, vor să aibă propriul stat, vor să aibă guvern, parlament, preşedinte, vor să aibă propriile graniţe, vor să îi sprijine de la Alexander Soros la Banca Mondială şi la alţi indivizi care ţin Republica Moldova nu pe o orbită românească în momentul ăsta, ci pe o orbită nemţească, pe o orbită care ţine de sferele de influenţe internaţionale. Dar în acest moment, statul Republica Moldova nu are aceste elemente româneşti ale statalităţii sale”, mai spune Simion.

ADVERTISEMENT

George Simion susține că se opune conflictului din Ucraina

În altă ordine de idei, George Simion a comentat, potrivit sursei citate, și situația războiului din Ucraina. Și, explică liderul AUR, Rusia ar fi încălcat tratatele internaționale în momentul în care a invadat țara vecină României.

“Astea sunt divergenţele lor între Ucraina şi Rusia. Cu siguranţă aş vrea să se respecte dreptul internaţional. Cu siguranţă Federaţia Rusă a încălcat orice tratat internaţional intrând cu tancurile şi cu bombele în Ucraina. Ce mi-aş dori, vă spun sincer, este pace şi închiderea oricărui conflict ca să oprim o eventuală viitoare ascensiune a Federaţiei Ruse, care de când se ştie, doar asta a făcut, mai ales în ultimii 30 de ani, a creat conflicte îngheţate”, a mai spus George Simion.

În altă ordine de idei, George Simion a fost, zilele acestea, la o conferință republicană: CPAC / The Conservative Political Action Conference. Acolo, după ce l-a aplaudat pe Donald Trump, cel mai probabil viitorul candidat pentru președenția SUA, el a vorbit despre candidatura sa.

Și, susține George Simion într-un interviu, conform Newsweek, că va candida pentru a deveni președintele României. „Voi merge probabil în turul al doilea cu candidatul socialist la alegerile pentru președinția României”, ar fi spus Simion. Iar referirea la o posibilă candidatură a lui Marcel Ciolacu este evidentă.

ADVERTISEMENT