News

George Simion, despre deșeurile ilegale care ajung în România: “Cine aduce gunoaie în țară să fie tratat ca un gunoi”

George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor, a discutat joi, la România TV, despre deșeurile ilegale care ajung în România prin punctele de frontieră, declarând: "cine aduce aceste gunoaie în România, să fie tratat ca un gunoi".
03.06.2021 | 22:41
George Simion despre deseurile ilegale care ajung in Romania Cine aduce gunoaie in tara sa fie tratat ca un gunoi
ADVERTISEMENT

Octavian Berceanu, comisarul-șef al Gărzii de Mediu, a oferit în urmă cu câteva zile că deșeurile vor fi din ce în ce mai prezente în România dacă nu se va găsi o voință politică pentru modificări structurale.

Berceanu a afirmat în urmă cu câteva zile că poluarea din România face mai multe victime decât pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

George Simion, despre deșeurile ilegale care ajung în România: “Cine aduce gunoaie în România, să fie tratat ca un gunoi”

“În Bucovina singurii contribuabili reali la bugetul local sunt firmele austriece care rad pădurile. În Bucovina se dă 60 de bani pentru un litru de lapte.

În Pasul Meștecăniș s-a făcut o groapă de gunoi finanțată din fonduri europene. Au finalizat-o în 2019, dar ea nu funcționează și o să dăm banii înapoi.

ADVERTISEMENT

Domnul Flutur o să spună că trebuie să ne împrumutăm pentru a da banii înapoi. Asta este situația, există plăcuțe care arată clar. Avem o groapă de gunoi de șapte milioane de Euro, în Pasul Mestecăniș, muntele e ras și nu e o situație unică în țară.

E mult mai profitabil să aduci toate gunoaiele în România, deșeurile care vin în țară ajung să fie arse la fabricile de ciment, deși ele nu au voie decât să ardă substanțe prietenoase cu mediul.

ADVERTISEMENT

Am propus o lege pentru pedepsirea mai aspră a celor care aduc gunoaie în țară. Să vedem dacă colegii domnului Flutur din Parlament vor vota o lege prin care cei care aduc gunoaie în România să fie tratați ca niște gunoaie și să facă închisoare.

Orașele din Italia sunt pline de gunoi, iar gunoiul acesta va ajunge la un moment dat în România dacă nu schimbăm legislația.

ADVERTISEMENT

De asta ar trebui să se ocupe guvernarea Cîțu, dar senzația noastră este că această guvernare este mână în mână cu mafia gunoaielor.

Inchidem minele, românii care sunt apți de muncă trebuie să meargă să culeagă sparanghel în Germania și aducem gunoaie, iar din 2019 încoace datoria externă a crescut cu 33%. Toți cei care vorbesc, spun adevărul și țin cu românii sunt reduși la tăcere.

Coaliția de guvernământ ne-a luat astăzi timpul de vorbire în Parlament, aveam cinci declarații politice pe săptămână și acum avem voie doar o declarație pe săptămână”, a declarat George Simion la România TV.

ADVERTISEMENT