News

Octavian Berceanu: ”Poluarea în România face mai multe victime decât Covid”. De ce nu se vorbește despre acest lucru

Octavian Berceanu, garda de mediu. Poluarea face mai multe victime decât Covid.
29.05.2021 | 11:50
Octavian Berceanu, garda de mediu. Poluarea face mai multe victime decât Covid.
ADVERTISEMENT

Octavian Berceanu, comisarul general al Gărzii de Mediu, atacă un subiect atât de important în România: victimele poluării fără margini.

”Pentru COVID am pus în mişcare forţe, am cheltuit bani extraordinar de mulţi, am ţinut lumea în case, pentru poluare aproape nu facem nimic. 

ADVERTISEMENT

Nu sunt bani, nu sunt forţe, nu sunt ministere care să lucreze în comun, dar numărul victimelor este mai mare la poluare”, a declarat Octavian Berceanu, vineri seara, potrivit digi24.ro.

Octavian Berceanu: ”Pentru Covid am pus în mişcare forţe, pentru poluare aproape nu facem nimic”

Comisarul general al Gărzii de Mediu este de părere că numărul victimelor pe care poluarea îl face în România este mai mare decât cel al victimelor de COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Nimeni nu vorbeşte despre asta, pentru că ne scade foarte mult productivitatea în muncă”, susține Berceanu.

Comisarul general al Gărzii de Mediu a mai atenționat că daunele sunt şi ele foarte mari.

”Amprenta pe care o presupune poluarea de mediu este mult mai mare. Nu vorbim de mediu în această ecuaţie pentru că problema de mediu, amprenta pe care o presupune poluarea de mediu este mult mai mare. 

ADVERTISEMENT

Daunele sunt mai mari decât daunele de la COVID, dar nimeni nu vorbeşte despre asta pentru că ne scade foarte mult productivitatea în muncă”, a mai precizat Berceanu.

De la începutul pandemiei COVID-19 în România și până vineri, 28 mai 2021, au murit 30.174 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS CoV-2.

ADVERTISEMENT

Probleme masive la Săruleşti

”Abordarea este una medievală, ţine de alte timpuri, care cred eu că au apus. Noi am dat amenzi către societăți comerciale.

Ce avem acolo sunt arderi şi afaceri ilegale. Iar primarul nu înțelege că este cap peste un stat paralel, rupt de România”, a spus Octavian Berceanu, şef Garda de Mediu, la News Hour with CNN, de la Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: