News

George Simion, reacție după anunțul Corinei Crețu: ”Pupila lui Ion Iliescu ne-a cerut un loc la europarlamentare”

George Simion a reacționat după ce Corina Crețu a demisionat din PRO România din cauza colaborării cu AUR. ”Să se ducă la pensie!”
06.03.2024 | 21:44
George Simion reactie dupa anuntul Corinei Cretu Pupila lui Ion Iliescu nea cerut un loc la europarlamentare
George Simion, declarație dură la adresa Corinei Crețu Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Liderul Alianței pentru Unirea României a declarat că nu este interesat să colaboreze nici cu Corina Crețu, nici cu Victor Ponta și spune că nu dorește o alianță cu PRO România.

George Simion, reacție după anunțul Corinei Crețu

Europarlamentarul Corina Crețu și-a anunțat marți demisia din PRO România, formațiunea politică al cărei șef este Victor Ponta, din cauza colaborării partidului cu AUR.

ADVERTISEMENT

”Corina Crețu este pupila lui Ion Iliescu. Eu nu sunt prietenul lui Putin, ci al lui Donald Trump, așa cum scrie pe șapca mea.

Eu cred că republicanii vor câștiga în state (…),  iar doamna Corina Crețu, care a cerut un loc de europarlamentar de la noi și nu l-a primit, să se ducă la pensie alături de tatăl ei, Ion Iliescu.

ADVERTISEMENT

(…) Doamna Corina Crețu face parte dintr-o clasă politică care a distrus România, alături de Iliescu, Băsescu, Iohannis și a venit să ne ceară un loc de europarlamentar.

Corina Crețu nu are ce căuta în rândurile europarlamentarilor AUR și ai României“, a declarat George Simion într-o transmisiune live pe pagina sa de Facebook în timp ce participa la protestul din timpul Congresului PPE.

ADVERTISEMENT

Simion nu vrea alianță cu partidul lui Ponta

Liderul AUR a mai declarat că nu dorește o colaborare cu partidul condus de Victor Ponta și nici nu va primi în partid pe cineva care a făcut parte din guvernele postdecembriste.

”Domnul Ponta este consilierul domnului Ciolacu și stă cu el. Noi nu i-am primit nici pe Corina Crețu, nici pe Ponta (în AUR n.r.). Consilierii lor care doresc să vină la noi sunt bineveniți.

ADVERTISEMENT

Am refuzat să îi dăm Corinei Crețu un loc de europarlamentar și nu avem nicio alianță de făcut (cu PRO România n.r.).

(…) Vom primi oricine nu a făcut parte din guvernele post-decembriste, din guvernele din acești 34 de ani și vom înfrunta PSD-PNL dacă alegerile sunt libere și nu sunt fraudate.

Vom primi partide noi, Florin Călinescu își înființează un nou partid – Diaspora Europeană – și multe alte partide noi. Nu vom mai forma coaliții care au distrus țara și nici nu ne vom alia cu partidul comasat român“, a mai spus Simion.

ADVERTISEMENT