News

George Simion, reacție dură după ce Marcel Ciolacu a anunțat negocieri cu AUR: ”Nu suntem cățeii nimănui”

24.03.2021 | 15:23
George Simion reactie dura dupa ce Marcel Ciolacu a anuntat negocieri cu AUR Nu suntem cateii nimanui
ADVERTISEMENT

George Simion, co-președintele AUR, a declarat miercuri că formațiunea din care face parte nu a purtat negocieri cu PSD, deși Marcel Ciolacu a spus că între cele două partide de Opoziție au fost discuții despre o viitoare moţiune de cenzură.

Cu o zi în urmă, liderul social-democrat a dezvăluit, la postul public de televiziune, că a purtat negocieri cu Partidul Alianța pentru Unirea Românilor privind o moțiune de cenzură îndreptată împotriva Guvernului Cîțu.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că AUR s-a declarat public împotriva Guvernului de Coaliție, Simion îl acuză pe Ciolacu de faptul că a făcut afirmații lipsite de adevăr: ”aceste negocieri nu au avut loc niciodată”, a spus liderul formațiunii intrate în premieră în Parlament la alegerile din decembrie 2020.

George Simion, reacție dură după ce Marcel Ciolacu a anunțat negocieri cu AUR

Co-preşedintele AUR, George Simion, a infirmat miercuri faptul că formațiunea pe care o conduce a purtat negocieri sau discuţii cu PSD despre o viitoare moţiune de cenzură, aşa cum a susținut președintele social-democraților, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Simion recunoaște că Partidul Alianța pentru Unirea Românilor dorește plecarea cât mai rapidă a acestui guvern din funcție.

”Aseară, la postul naţional de televiziune, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că a purtat negocieri şi discuţii cu AUR legate de o viitoare moţiune de cenzură. Aceste negocieri nu au avut loc niciodată, nici discuţii între PSD şi AUR legate de moţiunea de cenzură.

ADVERTISEMENT

În primul rând, suntem foarte deranjaţi că se fac afirmaţii în spaţiu public care nu sunt adevărate. Nu este normal ca domnul Marcel Ciolacu să spună că PSD şi AUR negociază cu privire la această moţiune de cenzură, când aceste negocieri nu au loc.

Poziţia noastră faţă de arcul guvernamental este bine cunoscută, AUR este în opoziţie faţă de această struţo-cămilă care ne conduce şi AUR doreşte plecarea cât mai rapidă a acestui Guvern prin toate mijloacele democratice”, a precizat Simion la o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Simion: ”Nu suntem cățeii nimănui”

Liderul AUR a mai adăugat că partidul său aşteaptă toate partidele interesate la discuţii, care vor fi publice, și transmite că el și colegii săi ”nu sunt cățeii nimănui”.

”Aşteptăm toate partidele interesate să poarte discuţii cu noi, ele vor fi publice, transparente, dar să nu încerce cineva să ne pună în atelajul PSD, pentru că nu suntem căţeii nimănui şi nu pentru asta ne-au trimis românii în Parlament. Da, Guvernul Cîţu trebuie să plece”, a mai spus Simion.

Săptămâna trecută, liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că în timpul acestei sesiuni parlamentare va fi inițiată o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu, fiind o acțiune normală pentru o forță care se află în opoziție.

ADVERTISEMENT