News

George Simion susține că în AUR există ”informatori”: ”Cu siguranță ne-au trimis”

Președintele AUR, George Simion, a dezvăluit duminică seara că în formațiunea pe care o conduce ar exista anumiți membri din serviciile secrete, dar el are grijă să-i țină ocupați.
30.05.2022 | 07:11
George Simion sustine ca in AUR exista informatori Cu siguranta neau trimis
George Simion are planuri mari pentru viitoarele alegeri parlamentare. Foto: facebook.com/george.simion
ADVERTISEMENT

Liderul AUR a fost invitat în emisiunea ”Subiectiv”, alături de Dana Budeanu, care la un moment dat l-a poreclit ”Siemion” pe politician”. A fost o aluzie la presupusa apartenență a lui George Simion cu Serviciul de Informații Externe (SIE).

George Simion spune că AUR nu e ”partidul sistemului”

Când a fost întrebat dacă îl deranjează acest mod de adresare, președintele AUR a răspuns că nu se simte lezat: ”Mă amuză, nu știu de ce ar trebui să mă atace.”

ADVERTISEMENT

Mai departe, acesta a indicat că AUR nu este ”partidul sistemului”: ”Într-un ton de glumă, ca până acum, Doamne ajută! Bine ar fi. Ar fi excelent.”

La un moment dat, George Simion a fost rugat să comenteze dacă în AUR există membri din zona serviciilor secrete: ”Şi eu cred că sunt supraestimate lucrurile astea cu securiştii, cu serviciile atotputernice.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă avem informatori în interiorul partidului. Nu ştiu dacă ofiţeri, cu siguranţă ne-au trimis tot felul de ciripitori. Eu îi pun pe toţi la treabă. Să trimită cât mai mulţi, că au ce face. Avem multe de făcut. Eu cred că este o problemă. Aşa este la sclavi.”

Optimism înaintea alegerilor de peste doi ani

Altfel, președintele AUR s-a referit și la planurile pentru viitoarele alegeri parlamentare și a subliniat că formațiunea pe care o conduce și-a respectat promisiunea și nu a intrat la guvernare cu cu PSD și PNL.

ADVERTISEMENT

O să câștigăm o majoritate parlamentară la următoarele alegeri. Eu, mergând foarte mult prin țară și interacționând cu românii, chiar cred că putem obține o majoritate la următoarele alegeri.

Și putem schimba felul în care funcționează consiliile de administrație, instituțiile publice, deconcentratele, toate numirile acestea de oameni care nu au nicio abilitate să fie acolo.”

ADVERTISEMENT

Pentru atingerea obiectivului amintit, Simion mizează pe sprijinul unor partide mai mici: ”În 2024, în bătălia electorală, în tutul doi de alegeri, la alegerile parlamentare se vor confrunta două blocuri.

Blocul unit al puterii de acum, PSD-PNL, și AUR, în care vom accepta, într-o alianță lărgită, toate formațiunile care nu au fost la guvernare, indiferent de ideologie, care vor să pună umărul la construcția unei Românii ca în Polonia.”

Conform Antena 3, George Simion nu a exclus totuși o posibilă alianță cu PSD și PNL, dar a ținut să sublinieze că această variantă reprezintă ”planul B”.

 

 

ADVERTISEMENT