Fotbal intern

Un fost jucător al FCSB critică strategia lui Gigi Becali: „În doi ani, s-au schimbat zece antrenori”

26.10.2020 | 14:06
Un fost jucator al FCSB critica strategia lui Gigi Becali In doi ani sau schimbat zece antrenori
ADVERTISEMENT

Geraldo Alves este unul dintre jucătorii străini care au fost adoptați de România și care a reușit să facă performanță atât cu FCSB, clubul lui Gigi Becali, cât și cu Petrolul Ploiești și Astra Giurgiu.

Portughezul cu origini braziliene a jucat la formația roș-albastră în perioada 2010-2012 și a prins 53 de meciuri, înscriind trei goluri.

ADVERTISEMENT

Fundașul central a câștigat Cupa României cu Petrolul, unde a fost și căpitan, iar la Astra i-a suflat titlul în 2017 chiar fostei sale echipe, FCSB, devenind unul dintre cei mai buni jucători străini din Liga întâi.

Geraldo Alves a vorbit despre cum a fost să lucreze cu Gigi Becali: „Presiunea era uriașă pe jucători”

Geraldo Alves are explicația pentru care nu a câștigat niciun trofeu cu FCSB în cei doi ani petrecuți la echipa lui Gigi Becali și a vorbit despre relația cu patronul echipei. Fostul fundaș de la FCSB crede că Gigi Becali nu e foarte diferit de alți patroni din Liga 1:

ADVERTISEMENT

„Colegii erau foarte criticați în ziar. Eu nu am avut contact direct cu Becali. Poate doar de două ori, când a venit în ședință, la echipă. Nu e diferit de alți patroni, dar atunci Steaua (n.r. FCSB) era singura echipă care era în atenția presei, atenția nu se împărțea și prin alte părți”, a spus Alves la ProX.

Fostul fundaș al echipei roș-albastre a vorbit și despre modul în care deciziile lui Gigi Becali au influențat performanțele echipei. Alves crede că schimbările dese au pus presiune pe jucători.

ADVERTISEMENT

„Am stat doi ani acolo și s-au schimbat zece antrenori și foarte mulți jucători. Presiunea era uriașă pe jucători, dar Becali îți spune lucrurile în față, pentru asta e de apreciat”, a mai spus Alves.

Geraldo Alves le dă un sfat conducătorilor de la CFR Cluj: „Să se gândească și la viitor”

Într-un astfel de mediu și cu o presiune uriașă pe umerii jucătorilor, performanțele nu au cum să apară, în timp ce antrenorilor nu li se oferă răgazul necesar, iar asta e o problemă generalizată în opinia lui Geraldo:

ADVERTISEMENT

„Era greu să ținem o metodă sau liniște la echipă și să reușim performanță. Din păcate antrenorii nu sunt lăsați, nu le dau timp să facă performanță”, a mai spus acesta.

Alves știe și de echipa lui Dan Petrescu este cea mai bună și constantă echipă din fotbalul românesc în ultimii trei ani de zile. Totuși fostul fotbalist consideră că CFR Cluj ar trebui să gândească pe termen lung și e nevoie să investească mai mult în jucători tineri și în copii și juniori, așa cum o face Hagi la Viitorul:

„E o echipă foarte bună, Dan Petrescu pregătește echipa foarte bine, e o echipă foarte experimentată, cu doi jucători mai tineri și de aceea câștigă. Poate ar trebui să se gândească mai mult la viitor, dar antrenorul are nevoie de rezultate pe termen scurt”, a concluzionat Alves.

________________________________________________________________________________

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Hermannstadt: 1,97 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: