Sport

Gerard Pique a dezvăluit ce salariu primește la Barcelona. Căpitanul catalanilor, scandal cu un jurnalist

Un scandal de proporții a izbucnit în Spania, după ce un jurnalist a dezvăluit salariile unor jucători de la Barcelona, însă Gerard Pique a dovedit că acesta a mințit.
08.01.2022 | 00:48
Gerard Pique a dezvaluit ce salariu primeste la Barcelona Capitanul catalanilor scandal cu un jurnalist
Un scandal de proporții a izbucnit în Spania, după ce un jurnalist a dezvăluit salariile unor jucători de la Barcelona, însă Gerard Pique a dovedit că acesta a mințit. Sursă foto: lavanguardia.com
ADVERTISEMENT

Catalanii traversează o adevărată criză financiară și numai în sezonul trecut au înregistrat pierderi de peste 480.000.000 de euro.

Aceste probleme uriașe au dus la plecarea lui Lionel Messi la PSG, iar cei rămași au fost nevoiți să-și micșoreze veniturile.

ADVERTISEMENT

Ce salariu încasează Gerard Pique la Barcelona

Deși Barcelona a anunțat încă din vară că toți jucătorii au acceptat diminuarea salariilor, jurnalistul Lluis Canut a vorbit la postul de televiziune TV3 despre faptul că cei trei căpitani de echipă, Gerard Pique, Sergio Busquets și Jordi Alba, au venituri mult mai mari decât cele declarate.

Fundașul central de 34 de a dorit să pună capăt acestor speculații cu o captură foto a contului său în care arată că jumătate din salariul său anual este de 2.328.884,36 de euro, ceea ce înseamnă că venitul său anual din contractul cu Barca este de 4.657.768,72 de euro.

ADVERTISEMENT

Alături de extrasul de cont postat pe contul de Twitter, Pique i-a dat și o replică acidă jurnalistului: ”Personaje ca acesta taxează televiziunea publică pentru a-și apăra prietenii. Iată 50% din salariul meu câștigat pe 30 decembrie. Respectă-te puțin”.

Clubul catalan, reacție vehementă la adresa jurnalistului

Clubul FC Barcelona a reacționat imediat la dezvăluirile lui Lluis Canut și a dezmințit informațiile oferite de acesta într-un comunicat postat pe site-ul oficial: ”Informațiile cu privire la salariile anumitor jucători de la prima echipă nu au fost, în niciun caz, furnizate de club și nu se cunoaște originea acestora.

ADVERTISEMENT

În orice caz, sumele la care se face referire în informație sunt eronate, nu sunt conforme cu realitatea și, în plus, în cazul primilor trei jucători la care se face referire, se dă drept sume fixe, dar acestea sunt de fapt variabile și în niciun caz nu ajung la cât s-a speculat.

Este fals că jucătorii menționați au amânat micșorarea salariilor. Domnii Pique, Busquets și Alba au renunțat la o parte din salariu când au semnat ultima reînnoire a contractului, vara trecută.

ADVERTISEMENT

Considerăm că este nepotrivit, neprofesionist și că a jurnalistul acționat cu rea-credință atunci când a oferit aceste informații ca fiind adevărate și veridice și regretăm că sunt furnizate date de acest tip care afectează drepturile personale ale jucătorilor”.

În ciuda crizei, Barca vrea transferuri de top

În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă, Barcelona încearcă să rămână activă pe piața transferurilor și să-i aducă întăriri lui Xavi pentru a salva un sezon ce pare ratat din toate punctele de vedere.

Catalanii negociază transferul lui Alvaro Morata, care este împrumutat de Atletico Madrid până la finalul sezonului la Juventus Torino, și încearcă să obțină semnătura unuia dintre cei mai atrăgători atacanți ai momentului, Erling Haaland de la Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT
Tags: