Fotbal international

Gest de mare campion! Bruno Fernandes, fotbalistul dorit de Manchester United, a salvat-o pe Sporting când portughezii au avut probleme financiare! A refuzat un bonus de cinci milioane de euro

13.01.2020 | 20:09
Gest de mare campion Bruno Fernandes fotbalistul dorit de Manchester United a salvato pe Sporting cand portughezii au avut probleme financiare A refuzat un bonus de cinci milioane de euro
ADVERTISEMENT

Bruno Fernandes este marea ţintă a lui Manchester United în perioada de transferuri din această iarnă, iar fotbalistul de 25 de ani este foarte aproape să devină jucătorul “diavolilor”. În urmă cu doi ani, în 2018, internaţionalul portughez a salvat-o pe Sporting Lisabona, într-un moment când formaţia trecea prin mari probleme financiare.

Bruno Fernandes, ţinta numărul 1 a lui Manchester United, a refuzat 5.000.000 de euro de la Sporting

Conform presei din Anglia, Bruno Fernandes este aproape de un transfer la Manchester United, iar Sporting Lisabona va fi obligată să se despartă de un fotbalist care a fost foarte loial clubului de pe “Jose Alvalade”. Portughezii au avut mari probleme în 2018, când mai mulţi ultraşi i-au atacat pe câţiva dintre jucătorii echipei, iar finanţele erau la pământ.

ADVERTISEMENT

Mai mulţi fotbalişti ai echipei au părăsit-o pe Sporting Lisabona, însă Bruno Fernandes, unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei, a refuzat să plece. Oficialii clubului l-au premiat cu o clauză specială, prin care mijlocaşul ofensiv urma să primească 5.000.000 de euro în cazul în care conducătorii clubului ar fi refuzat oferte de peste 30.000.000 de euro pentru transferul jucătorului.

În vara anului 2018, Sporting Lisabona a primit mai multe oferte care se învârteau în jurul sumei de 30.000.000 de euro, iar oficialii portughezi au refuzat să-l vândă pe mijlocaşul ofensiv. Bruno Fernandes putea să primească 5.000.000 de euro, însă fotbalistul a refuzat să primească suma, care era considerată o clauză de loialitate, din moment ce clubul trecea prin probleme financiare.

ADVERTISEMENT

Bruno Fernandes nu a vrut să fie impresariat de Jorge Mendes

Din momentul în care Bruno Fernandes a devenit unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti din Portugalia, marii impresari au început să roiască în jurul jucătorului. Mijlocaşul ofensiv a primit oferte din partea lui Jorge Mendes, Mino Raiola sau Pini Zahavi, dar le-a refuzat pe rând, chiar dacă aceştia erau unii dintre cei mai influenţi agenţi de fotbalişti.

Bruno Fernandes este impresariat în prezent de Miguel Pinho, cumnatul său, care deţine o agenţie numită Positionumber. Lusitanul se ocupă de destinele mai multor fotbalişti din prima ligă a Portugaliei, însă jucătorul dorit de Manchester United este cel mai bine cotat dintre clienţii lui Pinho.

ADVERTISEMENT

A debutat în fotbalul profesionist în Serie B şi s-a duelat cu FCSB

Bruno Fernandes a făcut primii paşi în fotbal la centrul de copii şi juniori al Boavistei, de unde a fost transferat în 2012 de Novara. După câteva meciuri jucate la echipa a doua a italienilor, mijlocaşul ofensiv a fost promovat la prima echipă, care evolua în Serie B. La finalul sezonului 2012-2013, portughezul a fost cumpărat de Udinese, unde a jucat până în vara lui 2016.

Sezonul 2016-2017 l-a petrecut la Sampdoria, pentru ca în vara anului 2017 să fie transferat de Sporting Lisabona. În primul sezon la formaţia portugheză, Bruno Fernandes s-a duelat cu FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor. În manşa tur, meci terminat la egalitate, scor 0-0, mijlocaşul a intrat pe teren în minutul 67. Returul l-a prins titular şi a contribuit la unul dintre golurile lui Sporting, care s-a impus cu 5-1 pe Arena Naţională.

ADVERTISEMENT

Bruno Fernandes a debutat la echipa naţională a Portugaliei în 2017, când a jucat două meciuri. Fotbalistul a fost în lotul lusitanilor pentru Campionatul Mondial din 2018 şi a câştigat Liga Naţiunilor în 2019 alături de selecţionata pregătită de Fernando Santos.

  • 60.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Bruno Fernandes
ADVERTISEMENT