Sport

Gest fără precedent în istoria sportului pentru Marian Cozma! Ce au pregătit “rivalii” de la Pick Szeged: “Uriaşul roşu în familia albastră!”

Marian Cozma nu este uitat la 13 ani de la tragedia din orașul Veszprem. "Rivalii" de la Pick Szeged îl vor onora pe fostul handbalist numind sectorul oaspeților din noua arenă după numele lui Marian.
30.04.2022 | 13:05
Gest fara precedent in istoria sportului pentru Marian Cozma Ce au pregatit rivalii de la Pick Szeged Uriasul rosu in familia albastra
Marian Cozma, în tricoul celor de la Veszprem.
ADVERTISEMENT

Marian Cozma a fost ucis în noaptea de 8 februarie 2009 într-un club din Veszprem. Handbalistul era alături de câțiva colegi, în momentul în care a izbucnit o altercație și românul a fost înjunghiat de mai multe ori.

Gest fără precedent în istoria sportului pentru Marian Cozma! Sectorul oaspeţilor de pe arena din Szeged îi va purta numele

Rivalii celor de la Veszprem nu l-au uitat pe Marian Cozma și au făcut un gest extraordinar. Cei de la Pick Szeged au numit sectorul fanilor oaspeți din noua arenă după numele lui Marian Cozma, iar ceremonia va avea loc înaintea meciului direct.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, de la ora 18:15, Pick Szeged întâlnește vizita lui Veszprem, într-un meci care poate decide noua campioană a Ungariei. Înaintea confruntării va fi inaugurat noul sector al oaspeților din Pick Sport Arena, noua casă a echipei din Szeged:

“În această sâmbătă, când Szeged va primi vizita lui Veszprem pentru titlu, în arena sa impunătoare, va trebui să scrieți despre culori strălucitoare. Pentru că gigantul roșu va fi de acum parte a familiei albastre”, se arată în comunicatul celor de la Szeged.

ADVERTISEMENT

“Fanii vor fi martori la un eveniment special și neobișnuit. Se întâmplă ceva care este aproape fără precedent în lumea sportului”

Aproape niciodată numele unui sportiv de la clubul rival nu se regăsește printre cele alese pentru a numi o parte a stadionului sau arenei proprii, însă cei de la Pick Szeged au decis să facă și acest pas:

“Fanii vor fi martori la un eveniment special și neobișnuit. Se întâmplă ceva care este aproape fără precedent în lumea sportului. Există un minimum respect între cluburi, atleți și adversari de multe ori. 

ADVERTISEMENT

Dar este de neconceput ca atmosfera incredibilă de pe Anfield Road pe stadionul lui Liverpool să fie numit după Bobby Charlton, legenda lui Manchester United. Dar, dr. Ernő Péter Szűcs, președintele clubului nostru, și-a ascultat sufletul când a decis ca numele lui Marian Cozma să dea numele sectorului oaspeților de pe Arena”, se arată în comunicatul clubului.

Marian Cozma, statuie în Veszprem!

Marian Cozma are o statuie în fața sălii celor de la Veszprem, club pentru care a evoluat între 2006 și 2009. Tricoul cu numărul 8, pe care îl purta “Păsărilă” este ţinut la loc de mare cinste în sala din Veszprem.

ADVERTISEMENT

Trupul neînsufleţit al lui Marian Cozma a fost dus la vremea respectivă şi la Szeged, cei mai mari rivali ai celor de la Veszprem. Autorităţile locale au ţinut o ceremonie de adio, înainte ca trupul să fie adus în ţară.

  • 60 de meciuri a evoluat Marian Cozma în naţionala României
  • 26 de ani a trăit Marian Cozma
ADVERTISEMENT