Sport

Gest șocant al lui Mircea Rednic în finalul meciului FC Argeș – UTA 2-2: a scos echipa de pe teren din cauza arbitrajului. Video

Nemulțumit de arbitrajul de la partida FC Argeș - UTA Arad 2-2, Mircea Rednic a decis să scoată echipa de pe teren în finalul jocului din Trivale.
08.05.2023 | 21:17
Gest socant al lui Mircea Rednic in finalul meciului FC Arges  UTA 22 a scos echipa de pe teren din cauza arbitrajului Video
Nemulțumit de arbitrajul de la partida FC Argeș - UTA Arad 2-2, Mircea Rednic a decis să scoată echipa de pe teren în finalul jocului din Trivale. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Întâlnirea de la Pitești a fost una extrem de tensionată, ambele formații fiind amenințate cu retrogradarea, iar faptul că gazdele au primit nu mai puțin de trei penalty-uri l-au scos din sărite pe tehnicianul arădenilor.

Nemulțumit de arbitraj, Mircea Rednic și-a scos echipa de pe teren în FC Argeș – UTA Arad 2-2

În ultimul minut al prelungirilor întâlnirii FC Argeș – UTA Arad 2-2, din etapa a 7-a a play-out-ului din SuperLiga, arbitrul Adrian Cojocaru a fost chemat din camera VAR de Sebastian Colțescu să revadă o fază controversată petrecută în careul oaspeților.

ADVERTISEMENT

După ce a revăzut reluările de la duelul dintre Hoxhallari și Turda, Cojocaru a hotărât că fundașul de la UTA îl faultează pe jucătorul argeșenilor și a arătat punctul de la 11 metri. Pentru a treia oară în acest meci și tot pentru gazde.

A fost momentul în care Mircea Rednic a explodat la marginea terenului și le-a cerut jucătorilor săi să părăsească terenul în semn de protest la deciziile arbitrului. Și fotbaliștii arădeni s-au conformat și au ieșit de pe gazon, dar au rămas în zona băncii de rezerve. Vezi video aici

ADVERTISEMENT

Regulamentul permite ca o echipă să stea în afara gazonului timp de trei minute înainte ca arbitrul să oprească definitiv jocul, dar chiar înainte de expirarea timpului jucătorii de la UTA au revenit pe teren și au decis să continue întâlnirea.

Ce risca UTA Arad dacă părăsea terenul

Arnold Garita, cel care transformase și al doilea penalty pentru FC Argeș, și-a așezat mingea la punctul cu var și a marcat golul de 2-2, însă nu fără emoții pentru că portarul Florin Iacob a ghicit intenția atacantului.

ADVERTISEMENT

Portarul de la UTA Arad a rămas pe picioare simțind că jucător gazdelor va trage pe mijlocul porții, așa cum s-a și întâmplat. Norocul fotbalistului argeșean a fost că a șutat în forță și Iacob nu a avut timp de reacție.

Imediat după ce Garita a restabilit egalitatea, arbitrul Adrian Cojocaru a pus capăt întâlnirii. În cazul în care acțiunea lui Mircea Rednic de a-și scoate echipa de pe teren ar fi avut finalitate, UTA risca să piardă jocul cu 0-3 la ”masa verde”.

ADVERTISEMENT

Scandalul în jurul acestei partide a început cu mult timp înainte de primul fluier, atunci când FC Argeș a cerut control doping. Mircea Rednic s-a arătat deranjat de dorința piteștenilor și nu s-a ferit să-i ”înțepe”.

ADVERTISEMENT