Sport

FC Argeș a cerut control doping înaintea meciului cu UTA. Reacție virulentă a lui Mircea Rednic. Update

Echipa gazdă a cerut control doping înaintea unui meci decisiv din SuperLiga. Ce caz petrecut recent în fotbalul românesc a fost dat ca exemplu.
06.05.2023 | 19:20
FC Arges a cerut control doping inaintea meciului cu UTA Reactie virulenta a lui Mircea Rednic Update
Antrenorul echipei UTA Arad, Mircea Rednic, i-a răspuns cu o ironie lui Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeș, după ce piteștenii au cerut control doping la meciul pe care îl vor juca luni, 8 mai, în etapa a 7-a a play-out-lui din SuperLiga. Sursă foto: Facebook UTA Arad
ADVERTISEMENT
06-05-2023
16:29

Mircea Rednic, răspuns acid pentru oficialii de la FC Argeș

Antrenorul echipei UTA Arad, Mircea Rednic, i-a răspuns cu o ironie lui Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeș, după ce piteștenii au cerut control doping la meciul pe care îl vor juca luni, 8 mai, în etapa a 7-a a play-out-lui din SuperLiga.

”Nu vreau să-i dau satisfacție (n.r. – lui Daniel Stanciu). A încercat să creeze o imaginea falsă. Zici că suntem pe primul loc și desenăm pe teren. Că dacă eram acolo, puteai să zici, dar noi suntem la retrogradare. Probabil vrea să ne destabilizeze.

N-am nicio grijă, UTA e un club curat, fair-play, s-au făcut analize, avem un doctor foarte bun. O să vorbesc cu băieții despre asta în vestiar, pe noi asta trebuie să ne ambiționeze.

E ok copilul (n.r. – Rareș Pop), analizele i-au ieșit foarte bine. Am vorbit și eu cu el. S-au făcut greșeli având în vedere vârsta pe care o are, trebuia să intre treptat în efort. Poate n-au fost alte soluții, poate el s-a impus în echipă și atunci antrenorii care au fost l-au folosit.

N-am prea întâlnit situații ca a lui în care să refuze să neglijeze școala, nu vedeți că la noi sunt antrenori care n-au Bacalaureatul? Sfatul meu pentru el e ca măcar în cele două zile de dinaintea meciului să se concentreze pe antrenamentele cu echipa, care sunt destul de intense, pe ‘păpică’ și odihnă. Dar vă dați seama, e un copil, ascultă mai mult de părinți decât de antrenor”, a declarat Rednic, la conferința de presă premergătoare partidei.

Controlul doping va avea loc la meciul FC Argeș – UTA Arad, care are loc în etapa cu numărul 7 din play-out-ul SuperLigii. Partida este programată luni, 8 mai, de la ora 18:30. Miza meciului care se va desfășura la Pitești este extrem de mare în ceea ce privește salvarea de la retrogradare.

FC Argeș a cerut control doping înaintea meciului crucial cu UTA Arad

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeș, a dezvăluit că echipa sa a cerut control doping înaintea partidei cu UTA Arad din etapa cu numărul 7 a play-out-ului SuperLigii. Meciul ar putea fi decisiv în lupta pentru retrogradare, deoarece cu o victorie „alb-violeții” vor urca pe locul 13.

ADVERTISEMENT

Astfel, echipa antrenată de Bogdan Vintilă va urca pe locul care duce spre barajul pentru retrogradare, în timp ce arădenii vor coborî pe poziția de pe care se retrogradează direct. Chindia Târgoviște va coborî de asemenea o poziție până pe locul 14.

Dâmbovițenii au pierdut cu Petrolul Ploiești, scor 1-2 în meciul care a închis ziua de vineri din play-out. Astfel, argeșenii s-au adresat Agenției Naționale Anti-Doping pentru a se deplasa la meciul din Trivale. Daniel Stanciu, oficialul „vulturilor”, a dat exemplu cazul lui Rareș Pop.

ADVERTISEMENT

Daniel Stanciu, dezvăluiri despre controlul doping cerut înainte de meciul cu UTA Arad: „E un joc important”

Tânărul fotbalist al celor de la UTA Arad s-a prăbușit pe gazon în partida cu Hermannstadt, câștigată de echipa lui Mircea Rednic, scor 1-0 în etapa trecută. „Am făcut vineri cerere la ANAD, pentru că a fost și acel caz cu Rareș Pop și ce s-a întâmplat cu el și înainte de joc.

Sunt ceva informații. Cel mai corect plătim și facem controlul. E bine și pentru noi, e bine și pentru ei. Mi se pare normal ca lucrurile să fie puse bine la punct. E un joc important pentru ambele formații”, a declarat Daniel Stanciu, potrivit digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Astfel, costurile pentru solicitarea ANAD vor fi suportate de clubul antrenat de Bogdan Vintilă. Principalul obiectiv al ambelor echipe, FC Argeș și UTA Arad, este clasarea pe o poziție care duce la barajul pentru retrogradare. Cu o victorie, arădenii vor urca de asemenea pe locul 13, peste Chindia, la două puncte de ”U” Cluj, care se află pe ultima poziție ce asigură menținerea în SuperLiga.

CS Mioveni, prima echipă retrogradată în Liga 2 Casa Pariurilor

Jocul celor de la CS Mioveni la începutul venirii lui Nicolae Dică dădea semne că argeșenii au un cuvânt de spus în lupta pentru evitarea retrogradării. În cele din urmă, CS Mioveni a clacat și a suferit 7 înfrângeri în tot atâtea partide, fără gol marcat, în play-out-ul SuperLigii.

ADVERTISEMENT

Fosta echipă a lui Nicolae Dică a retrogradat matematic în al doilea eșalon al fotbalului românesc, fiind clasată pe locul 16, ultimul din play-out. Totodată, locul 15, penultimul din play-out, duce direct în Liga 2 Casa Pariurilor, în timp ce locurile 13 și 14 vor juca baraj cu ocupantele pozițiilor 3 și 4 din play-off-ul ligii secunde.

ADVERTISEMENT