Sport

Gestul extraordinar făcut de Gigi Becali la Muntele Athos! Părintele Pimen Vlad: ”A scos 30.000 de euro din sacoșă!”. Video

Gigi Becali este recunoscut pentru generozitatea lui, iar Muntele Athos este locul de pelerinaj preferat, în preajma sărbătorilor pascale. Mărturisirile călugărilor arată o altă față a latifundiarului.
22.04.2022 | 10:56
Gestul extraordinar facut de Gigi Becali la Muntele Athos Parintele Pimen Vlad A scos 30000 de euro din sacosa Video
Gigi Becali nu se uită la bani atunci când oameni aflați în nevoie îi solicită sprijin. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Finanțatorul celor de la FCSB este recunoscut pentru ferocitatea cu care își critică adversarii din fotbal. Nici proprii angajați nu scapă neșifonați când intră ”în gura” patronului. Există însă și o altă latură a omului de afaceri, dezvăluită de călugării mănăstirilor de pe Muntele Athos, locul preferat de pelerinaj al lui Gigi Becali.

Gigi Becali a plătit toate datoriile călugărilor români de pe Muntele Athos

Generozitatea milionarul Gigi Becali este deja de notorietate. Omul de afaceri nu spune aproape niciodată nu, atunci când oameni aflați în suferință îi cer ajutorul. De multe ori nici nu apucă să ajungă la Palatul din Aleea Alexandru, sau măcar să îi scrie.

ADVERTISEMENT

Merge el la cei nevoiași și nu o face cu mâna goală. Un gest extraordinar a fost povestit de Părintele Pimen Vlad, starețul Chiliei ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, de la Schitul Lacu de pe Muntele Sfânt Athos.

Jurnalistul Mihai Morar a realizat un interviu pentru podcastul ”Fain și simplu”, în care Părintele Pimen a povestit cu Gigi Becali a achitat o datorie de zeci de mii de euro pe când Părintele Pimen a început construcția lăcașului de rugăciune.

ADVERTISEMENT

”Hai să vă zic o minune, cu un om din țară. Începusem de la zero, în 2005. Se adunau datorii, eu nu aveam un leu. Toată chilia o făceam pe datorie, am săpat în munte.

Am făcut primul zid, se adunau materiale, se adunau 30.000. ’O să-ți dea muncitorii în cap, oprește-te!’, îmi spuneau prietenii. ’Eu nu fac aici casa mea, ci Casa Domnului’, le ziceam”, și-a început povestea Părintele Pimen.

ADVERTISEMENT

Într-o zi oprește un Land Rover aici, ce mai făcea taximetrie, și coboară din el șase inși. Unul cu o pălărie de paie. ’Doamne ajută, ce faceți aici?’. ’Muncim!’. ’Merge?’. ’Merge!’. ’Datorii aveți?’. ’Avem’. ’Cât?’. ’30.000’.  

’Dă, bă, sacoșa încoace!’. Și-i dă unul o sacoșă, scoate și numără 30.000 de euro! ’Hai, ia de aici, Doamne ajută și ne auzim!’. Îl trag pe unul de mânecă și-l întreb:

ADVERTISEMENT

’Dar cine e?’. ’Cum, nu-l știi?! E Gigi Becali!’. Nu auzisem în viața mea de el. Nu am încercat să-l caut vreodată, nici de numele lui nu știam.

S-a dus la toate locașurile românești din Athos care aveau datorii, a plătit până s-a terminat sacoșa și a plecat acasă. El a ajutat cel mai mult”, a povestiti Părintele Pimen, pentru sursa citată.

Căințele lui Gigi Becali: ”Mă duc după colț și plâng”

Părintele Pimen Vlad și-a continuat destăinuirile și a rememorat o întâmplare petrecută la scurt timp după ce Gigi Becali fusese eliberat din închisoare.

Omul de afaceri s-a dus la Muntele Sfânt pentru a se reculege și a stat de vorbă cu călugărul mărturisindu-i că să căiește pentru păcatele lui și că încearcă să se curețe de ele ajutând cât mai mulți oameni.

”Dacă este și pocăință, da! (banii spală păcatele – n.r.). Pocăința înseamnă când îți pare rău pentru păcate: ’Doamne iartă-mă, încerc, mă lupt să le scot!’. Smerenia ne ridică până la porțile cerului, milostenia ni le deschide! 

De aceea și domnul Becali a început cu milostenia, se vede că-i pare rău de păcatele lui. Și-atunci, Dumnezeu, prin milostenia Lui, acoperă totul. Mândria? Depinde cum o privim.

A dormit odată aici, l-am întrebat pe domnul Becali, după ce făcuse și închisoare. ’Cum privești lucrurile acum?’. Văzusem o schimbare totală la el.

’Eu privesc altfel. Sunt mulți ca mine, care fac bani, poate că și nedreptățesc, fac și atâtea. Eu fac publice lucrurile acestea că poate încep și ei să urmeze exemplul!’. 

Mi-a zis: ’Nu pot să-i ajut pe toți. Pe unii îi alung. Dar mie mi-e milă de ei! Mă duc după colț și plâng! Îmi pare rău, Doamne, că nu-i pot ajuta pe toți’. Dar el a făcut multe lucruri”, a mai povestit Părintele Pimen.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 1,65 este cota pentru ”nu înscriu ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT