Fotbal international

Ghana – Uruguay 0-2, în Grupa H la Campionatul Mondial 2022. Dramatism total! Sud-americanii, eliminați pentru că le-a lipsit un gol. Video

Uruguay a învins-o cu 2-0 pe Ghana, dar nu a fost suficient pentru a merge în optimi. „La Celeste” mai avea nevoie de un gol pentru că Portugalia - Coreea de Sud s-a terminat 1-2.
02.12.2022 | 19:06
Ghana  Uruguay 02 in Grupa H la Campionatul Mondial 2022 Dramatism total Sudamericanii eliminati pentru ca lea lipsit un gol Video
Luis Suarez și Darwin Nunez protestând la arbitru în Ghana - Uruguay 0-2. FOTO: FIFA.com
ADVERTISEMENT
02-12-2022
15:01

Ghana - Uruguay 0-2 (de Arrascaeta 27, 32)

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

FINAL: Uruguay se impune cu 2-0, dar nu este suficient pentru a se califica în optimi. Coreea de Sud a învins cu 2-1 pe Portugalia și termina pe locul 2 grație goalverajului mai bun. „La Celeste” mai avea nevoie de un singur gol pentru a însoți Portugalia în optimi.

Min. 90: Șoc și groază în Uruguay! Coreea de Sud conduce cu 2-1 pe Portugalia, iar sud-americanii mai au nevoie de un gol pentru a merge în optimi în locul asiaticilor.

Min. 82: Kudus îl pune la grea încercare pe Rochet, care reușește cu un reflex incredibil să trimită mingea în corner.

Min. 59: „Centralul” este chemat la monitor pentru un presupus fault asupra lui Nunez în careul africanilor, dar Siebert își menține decizia și nu dictează penalty pentru Uruguay.

Min. 32: GOOOL Uruguay! Același de Arrascaeta înscrie din pasa lui Luis Suarez și face „dubla”!


Min. 27: GOOOL Uruguay! Giorgian de Arrascaeta deschide scorul după o gravă eroare colectivă în defensiva africană.

Min. 22: Șansă uluitoare de gol pentru Uruguay! Darwin Nunez îl lobează elegant pe portarul african, dar Salisu respinge în corner înainte ca mingea să ajungă în plasă.

Min 20: Ghana ratează de la 11 metri! Ayew execută extrem de slab, pe centrul porții, și îi permite lui Rochet să pareze!

Min. 18: Penalty pentru Ghana! „Centralul” dictează lovitură de pedeapsă după ce a consultat sistemul VAR în urma unui duel dintre portarul Rochet și Kudus. Sud-americanii protestează vehement, dar decizia este cât se poate de corectă.

Min. 1: A început meciul!

02-12-2022
13:58

Echipele de start la Ghana - Uruguay

Ghana: Ati-Zigi (St Gallen) – Seidu (Clermont), Djiku (Strasbourg), Amartey (Leicester), Salisu (Southampton), Baba Rahman (Reading) – Partey (Arsenal), Samed (Lens) – Kudus (Ajax), A. Ayew (Al Sadd), J. Ayew (Crystal Palace) – Williams (Athletic Bilbao). Rezerve: Danland, Narudeen – Afriyie, Aidoo, Bukari, Djiku, Fatawu, Kyereh, Lamptey, Mensah, Odoi, Owusu, Semenyo, Sowah, Sulemana. Selecţioner: Otto Addo

Uruguay: Rochet (Nacional) – Varela (Flamengo), Gimenez (Atletico Madrid), Coates (Sporting), Olivera (Napoli) – de Arrascaeta (Flamengo), Bentancur (Tottenham), Valverde (Real Madrid) – Pellistri (Manchester Utd.), L. Suarez (Nacional), Nunez (Liverpool). Rezerve: Muslera, Sosa – Caceres, Canobbio, Cavani, de la Cruz, Godin, Gomez, J.L. Rodriguez, Torreira, Torres, Ugarte, Vecino, Vina. Selecţioner: Diego Alonso

Meciul Ghana – Uruguay are loc vineri, 2 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în etapa a 3-a a Grupei H la turneul final al CM din Qatar. Africanii au trei puncte după primele două partide, eşec cu 2-3 în faţa Portugaliei şi victorie la acelaşi scor cu Coreea de Sud. Uruguay are un singur punct, egal alb cu sud-coreenii şi eşec în faţa Portugaliei cu 0-2.

Ghana – Uruguay, în etapa 3 din Grupa H la Campionatul Mondial 2002

Ghana – Uruguay este un meci important din etapa a 3-a a Grupei H deoarece uruguayenii vor risca totul pe cartea atacului, pentru a câştiga, altfel îşi fac valizele şi pleacă acasă. Ghana a jucat foarte bine şi în meciul pierdut cu Portugalia, un eşec datorat şi deciziilor de arbitraj defavorabile.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Ghana şi Uruguay

Întâlnirea Ghana – Uruguay se dispută vineri, 2 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul “Al Janoub” din oraşul Al Wakrah, în etapa 3 din Grupa H şi este foarte importantă, întrucât ambele echipe păstrează şanse la calificare, sud-americanii însă o vor face doar dacă înving, iar africanii au şi varianta egalului. Va fi o atmosferă frumoasă şi în tribune.

Pe acest stadion s-au jucat cinci meciuri: Franța – Australia 4-1, Elveția – Camerun 1-0, Tunisia – Australia 0-1 și Camerun – Serbia 3-3 şi Australia – Danemarca 1-0. Acest stadion va spune adio Mondialulului luni, 5 decembrie, odată cu optimea de finală Croaţia – Japonia.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Ghana –  Uruguay se joacă vineri, 2 decembrie, de la ora 17:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 2. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Şi vineri, 2 decembrie, în Qatar vremea va fi foarte frumoasă, în total contrat cu ceea ce este în Europa şi la noi în ţară, cu temperaturi scăzute, apropiate chiar de limita de îngheţ. Maxima zilei va fi 28 de grade, de loc insuportabilă şi oricum stadionul are instalaţie de răcire, dacă ar exista probleme.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Ghana – Uruguay, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Este un meci de care pe care pentru accesul în optimi, care poate fi tentant pentru pariori sub diferite forme. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Ghana şi Uruguay.

Ce absenţe au Ghana şi Uruguay

Selecţionerul Ghanei, Otto Addo, nu are nici un fel de probleme de lot înaintea meciului care poate trimite pentru a doua oară Ghana în fazele eliminatorii, după ediţia din 2010, când a ajuns în sferturi. El beneficiază de prezenţa unor jucători foarte experimentaţi, care evoluează la cluburi importante, cum sunt fraţii Ayew sau Partey de la Arsenal.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Diogo Alonso, omolgul său uruguayan, va risca totul pe cartea atacului, cu veteranii Luis Suarez şi Edinson Cavani şi nu are decât o problemă, fundaşul central al Barcelonei, Araujo, adus în Qatar ca turist, pentru că nu a putut evolua în nici un meci.

Germanul Daniel Siebert e la al doilea meci la CM din Qatar

Partida Ghana – Uruguay va fi condusă de germanul Daniel Siebert, debutant la un turneu final de CM, dar care a arbitrat deja un alt meci la Mondial, Tunisia – Australia 0-1 în Grupa D, unde a avut fără voie un rol foarte important la golul marcat de “canguri”, în sensul în care piciorul său s-a interpus în alergare cu cel al tunisianului Skhiri şi acesta a căzut, facilitând continuarea contraatacului australian încheiat cu golul lui Duke.

Un punct ar fi suficient Ghanei pentru a obține calificarea în optimile de finală, cu excepția cazului în care Coreea de Sud învinge Portugalia la cel puțin două goluri diferență. Pe de altă parte, o victorie la scor a Ghanei, coroborată cu un rezultat favorabil în cealaltă confruntare din grupă, ar putea chiar să le permită “Stelelor Negre” să ocupe prima poziție în grupă pentru prima dată în istorie.

Cote la pariuri

Ghana este echipa cu trei puncte, dar cu toate acestea casele de pariuri o văd clar favorită pe Uruguay, la cota de 1,75. Africanii au cotă de 5,00 pentru a da peste cap aceste prognoze, 2.15 pentru şansă dublă 1X şi 1,70 pentru a marca un gol.

Pe 2 iulie 2010, la Johannesburg, Ghana şi Uruguay s-au întâlnit pentru prima şi ultima dată până acum, în sferturile de finală ale CM din Africa de Sud. A fost 1-1 şi după cele două reprize de prelungiri, goluri Muntari, respectiv Forlan. În minutul 120, Luis Suarez a luat roşu pentru henţ pe linia porţii şi africanii au beneficat de o lovitură de la 11 metri. Asamoah Gyan a ratat penalty-ul, iar la lovituri de departajare s-a calificat Uruguay.


  • 2,15 este cota Superbet pentru “X la pauză” în Ghana – Uruguay. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT