Sport

Adevărul despre gheata în figură pe care Ferguson i-a dat-o lui David Bechkam: ”Sir Alex, piciorul tău stâng nu era atât de bun”

Povestea cu Alex Ferguson care l-a lovit cu gheata în cap pe David Beckham la un meci din 2003 a făcut înconjurul lumii, dar secundul de atunci al lui Manchester United face lumină în acest caz.
05.12.2021 | 12:04
Adevarul despre gheata in figura pe care Ferguson ia dato lui David Bechkam Sir Alex piciorul tau stang nu era atat de bun
ADVERTISEMENT

După o înfrângere cu Arsenal în Cupa Angliei, managerul ”diavolilor roșii” a intrat val vârtej la vestiare și a început să-și critice jucătorii, lucru ce l-a deranjat teribil pe Beckham care a început să înjure.

Înfuriat la culme, Ferguson s-a apropiat amenințător de jucător și a șutat într-o gheată lăsată pe podea, care a zburat și l-a lovit chiar deasupra sprâncenei pe ”șeptarul” lui United, acesta având nevoie de câteva copci.

ADVERTISEMENT

Detalii din vestiar despre incidentul cu gheata dintre Alex Ferguson și David Beckahm

Presa engleză a despicat firul în patru la acel moment și a încercat să afle toate detaliile din cazul ”gheata” care i-a avut în prim-plan pe cel mai de succes manager al lui Manchester United, Alex Ferguson, și pe superstarul acelei echipei, David Beckham.

La mai bine de 18 ani de la acel incident, antrenorul secund al lui Ferguson la acea vreme, portughezul Carlos Queiroz, a ținut să facă o serie de precizări în FourFourTwo pentru ca adevărul să iasă la lumină.

ADVERTISEMENT

”Este timpul pentru a stabili adevărul din spatele acelei povești. Cineva mi-a spus odată că, dacă ar fi intenționat să-l lovească pe Beckham cu acea gheată, piciorul stâng al lui Sir Alex trebuie să fie de calitate!

Am fost acolo în vestiar în acea zi și, să îndreptăm lucrurile, nu a fost o lovitură bună pentru că gheata a lovit mai întâi o masă și abia după aceea a mers în direcția lui Beckham. Sir Alex, îmi pare rău, dar piciorul tău stâng a fost nu atât de bun pe cât crezi!”, a declarat Queiroz.

ADVERTISEMENT

Ferguson l-a vândut la Real Madrid după acel incident

În autobiografia sa, Alex Ferguson a spus că David Beckham nu se afla la prima ieșire necontrolată, dar în acel moment a luat decizia ca acesta să nu mai continue la Manchester United. ”A doua zi povestea a fost în presă. În acele zile am spus în Consiliul de Administrație că David trebuie să plece.

Mesajul meu ar fost familiar membrilor Consiliului de Administrație care mă cunoșteau. În momentul în care un jucător de la Manchester United credea că este mai mare decât managerul, trebuia să plece. Obișnuiam să spun: ‘În momentul în care managerul își pierde autoritatea, nu mai ai ce să faci. Jucătorii îl vor conduce, iar apoi ai probleme’”, a scris celebrul manager în cartea sa.

ADVERTISEMENT

La finalul acelui sezon, David Beckham a fost vândut la Real Madrid pentru 30 de milioane de lire sterline, iar o parte din acești bani au fost cheltuiți pentru a aduce un anume tânăr Cristiano Ronaldo, care a ajuns să scrie istorie pe Old Trafford.

În urmă cu patru ani, Beckham a povestit că nu avea de gând să plece niciodată de la Manchester United, dar transferul său a fost ”orchestrat” de Alex Ferguson care își dorea cu tot dinadinsul să scape de el.

Împăcarea a venit în 2018, atunci când legendarul manager al ”diavolilor roșii” a fost operat de urgenţă de o hemoragie cerebrală, iar David Beckham a trecut peste toate neînțelegerile și a transmis un mesaj de suflet pentru Ferguson.

ADVERTISEMENT