News

Gheorghe Constantin, primarul din Otopeni, reținut de procurorii DNA. E acuzat de abuz în serviciu

DNA l-a reținut pe Gheorghe Constantin, primarul orașului Otopeni, fiind acuzat de abuz în serviciu după ce a cauzat un prejudiciu de 35 de milioane de lei.
14.09.2022 | 19:35
Gheorghe Constantin primarul din Otopeni retinut de procurorii DNA E acuzat de abuz in serviciu
Primarul din Otopeni, reținut de DNA. Foto: Biziday
ADVERTISEMENT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției l-au reținut pentru 24 de ore pe Gheorghe Constantin, alături de alți inculpați acuzați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Primarul din Otopeni, reținut de procurorii DNA

Conform comunicatului DNA, procurorii anticorupție au decis reținerea următorilor suspecți:

GHEORGHE CONSTANTIN SILVIU, primar al orașului Otopeni, județul Ilfov Otopeni și ordonator principal de credite, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

ADVERTISEMENT

VLAD CONSTANTIN, la data faptei director executiv în cadrul Primăriei orașului Otopeni, județul Ilfov și persoană desemnată cu acordarea vizei de control financiar preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, se arată într-un comunicat.

ȘTEFAN BOGDAN IONEL, la data faptei de inspector la Compartimentul Investiții și Achiziții Publice din cadrul Primăriei orașului Otopeni, județul Ilfov, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

ADVERTISEMENT

Pe lângă suspecții sus-numiți, DNA va mai ancheta patru persoane fizice (un diriginte de șantier și trei oameni de afaceri) pentru săvârșirea ”infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată”.

DNA îi acuză pe suspecți că în perioada 2011-2017 au derulat un contract de proiectare și execuție de lucrări pentru investiții în ”Infrastructura de bază în orașul Otopeni” și s-a semnat un contract între Primăria Orașului Otopeni și o societate comercială care a încălcat legislația, achitând nelegal suma de 35.916.006 de lei.

ADVERTISEMENT

25 de milioane de lei reprezintă cheltuieli nejustificate pentru materiale care nu au fost cumpărate niciodată.

”Ulterior, pentru a se justifica într-un fel plățile nelegale, ar fi fost întocmită o situație de lucrări (organizare de șantier deși în acea fază nu erau prevăzute astfel de lucrări) cu o valoare identică, prin care s-ar fi creat doar aparența unei compensări între valoarea ”stornată” a ”procurării materialelor”, de 25.421.080 lei, cu o valoare asemănătoare, a unor lucrări de organizare de șantier, care în realitate nu au fost realizate”, transmit procurorii DNA.

ADVERTISEMENT

Inculpații Gheorghe Constantin Silviu și Vlad Constantin riscă să rămână după gratii pentru 30 de zile, dacă cererea procurorilor va fi acceptată de Tribunalul București.

ADVERTISEMENT
Tags: