Sport

Gheorghe Hagi, proiect uriaș la Farul: „Să devenim o academie europeană! Să mă bat cu cei mai buni din Europa”. „Regele”, infuzie de capital pentru copii și juniori

Gheorghe Hagi e gata să ducă academia de fotbal la nivelul următor. Deja investește o sumă foarte mare în copii și juniori pentru visul său.
11.05.2023 | 14:56
Gheorghe Hagi proiect urias la Farul Sa devenim o academie europeana Sa ma bat cu cei mai buni din Europa Regele infuzie de capital pentru copii si juniori
Gheorghe Hagi cheltuie peste 1 milion de euro pe an doar cu academia de fotbal. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre bugetul pe care îl va aloca în cazul în care Farul va reuși să câștige titlul. „Regele” are însă planuri mărețe și la nivel de academie.

Gheorghe Hagi vrea să realizeze un lucru fără precedent în România: „Nu putem rămâne unde suntem azi”

Gheorghe Hagi e aproape de al doilea titlu cu mare parte dintre jucători produși la academie. Antrenorul-patron al lui Farul a vorbit despre viitorul celui mai de preț proiect al său: „Mai avem de terminat niște lucruri. Dar cam tot ce ne-am propus la nivel de performanță s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Tot, tot, absolut tot! Cum am scris și în carte, ‘Campionii creează campioni’, ăsta a fost planul nostru de la început. Să dăm jucători foarte buni la nivel național și european. Am câștigat campionate, mentalitatea e bună, avem infrastructură, totul cu multă muncă”, a spus „Regele” într-un interviu pentru gsp.ro.

Fostul mare fotbalist consideră că proiectul său a fost implementat exact așa cum și-a dorit: „Depinde. Când ești iute pe piață, se pot întâmpla mai devreme. Însă în mare parte, cum le-am planificat, așa s-au întâmplat. E clar că nimic nu se poate de azi pe mâine. În timp vin rezultatele. Știți deja că la mine totul e pe termen mediu și lung. Singurele lucruri de azi pe mâine sunt anumite rezultate. Victoria aduce bucurie, înfrângerea analiză.

ADVERTISEMENT

Așa e la noi. Analizăm să vedem ce ne lipsește să fim mai buni. Avem curaj, planificăm mereu succesul. Construim mentalitatea de campioni. Chiar dacă nu o poți face imediat. Dar spre satisfacția noastră, s-a întâmplat! La toate nivelurile, juniori și chiar seniori”.

Gheorghe Hagi, bazin uriaș de unde poate produce jucători la Farul: 800 de copii! „Dintre ei vor ajunge la prima echipă”

„Regele” e convins că viitorul este asigurat pentru Farul, iar constănțenii au de unde alege când vine vorba de promovarea jucătorilor tineri: „La elită 200, plus 600 în social. Cei de la social fac sport, le place, iar cei de la elită sunt foarte buni, talentați. Mai devreme sau mai târziu, dintre ei vor ajunge la prima echipă, în funcție de cum cerne sita.

ADVERTISEMENT

Cum anul acesta i-am scos pe Borza și Mazilu, așa vor veni și alții. Munca mea nu e doar pe teren, eu muncesc 24 din 24. Plus cei ce mă ajută în partea tehnică, iar partea administrativă o duce Gică Popescu. Suntem mulți care muncim, eu colaborez cu toți aici”.

Până în acest moment, Hagi a debutat aproape 60 de tineri fotbaliști în SuperLiga: „În Divizia A am promovat 58 de jucători. Din ei, mulți au ajuns la națională, cam 20-22 sunt în circuit. E bine! Procentual sunt 30-40% care sunt în circuitul naționalei. E foarte bine, cred eu”.

ADVERTISEMENT

Ce buget are academia de fotbal a lui Farul: „Un milion de euro la început. Acum e mai mare”

Academia de fotbal a lui Gică Hagi costă o sumă importantă și e cea mai investiție din fotbalul românesc la nivel de copii și juniori: „Un milion de euro la început. Acum e mai mare. Am progresat, și la echipa mare, și la academie. E o necesitate. E normal să ne dorim mai mult. Încă nu stăm extraordinar, dar ușor, ușor ajungem și acolo”.

Hagi a fost abordat și de oameni din România și din afară pentru sfaturi legate de înființarea unei academii: „Absolut! Au fost și de aici, și din străinătatate. Nu știu dacă suntem model, dar suntem fericiți că ne-am îndeplinit obiectivul. Noi însă ne-am dori ca în viitorul apropiat să devenim o academie europeană. Să fim mai mult decât ce suntem azi. Nu putem rămâne unde suntem azi”.

Farul s-ar putea transforma într-o pepinieră pentru cluburile mari din Europa: „Următorii 5 ani sunt importanți în planul acesta”

Gheorghe Hagi nu se mulțumește cu faptul că Farul are cea mai puternică academie de fotbal din SuperLiga și vrea să concureze cu marile academii din Europa: „Adică să avem și jucători străini. Să aducem tineri din străinătate. Cu toate că am făcut-o cu Boban Nikolov mai demult.

Dar vrem să devenim serios o academie europeană. Vreau să mă bat cu cei mai buni din Europa! Următorii 5 ani sunt importanți în planul acesta. Vrem să ieșim în Europa și să ne luptăm cu ei. Se cheamă parteneriat. Absolut! Dar ca să fim mai buni, e bine să ai parteneri. Când sunt mai mulți, puterea crește”.

ADVERTISEMENT