Fotbal international

Ghetele cu care Messi a stabilit recordul de goluri pentru un singur club, vândute la licitaţie pe o sumă imensă

30.04.2021 | 21:44
Ghetele cu care Messi a stabilit recordul de goluri pentru un singur club vandute la licitatie pe o suma imensa
ADVERTISEMENT

Ghetele cu care Lionel Messi a marcat golul lui cu numărul 644 pentru Barcelona au fost vândute la licitaţie, iar suma achitată va fi donată unui spital din Barcelona care tratează copii.

Argentianul a realizat performanţa amintită pe 22 decembrie 2020, în deplasarea de la Valladolid, când a înscris ultimul gol al unui meci câştigat cu scorul de 3-0.

ADVERTISEMENT

Ghetele cu care Messi a stabilit recordul de goluri pentru un singur club, vândute la licitaţie pe o sumă imensă

Perechea „de record“ a fost scoasă la licitaţie la prestigioasa casă Christie’s şi a fost achiziţionată contra preţului de 125.000 de lire sterline pe 30 aprilie, o sumă mult mai mare decât cea estimată iniţial, între 50.000 şi 70.000 de lire.

Captură de pe site-ul casei de licitaţii Christie's, cu ghetele de 125.000 de lire sterline.
Captură de pe site-ul casei de licitaţii Christie’s, cu ghetele de 125.000 de lire sterline.

Întreaga sumă va fi donată către „Universitario Vall d’Hebron” din Barcelona, spital care oferă tratamente medicale copiilor. Ghetele poartă autograful căpitanului Barcelonei şi au inscripţionate numele soţiei acestuia, Antonela Roccuzzo, dar şi pe cele ale celor trei băieţi ai lui Lionel Messi, Thiago, Mateo și Ciro.

ADVERTISEMENT

Cu golul din partida cu Valladolid, Messi a ajuns la cota 644 pentru Barcelona, depăşind recordul anterior, deţinul de legendarul Pele pentru Santos, echipă la care a evoluat între 1957 şi 1975.

Brazilienii au contestat recordul. Mesajul lui Pele

Brazilienii au contestat recordul argentinianului, precizând că, de fapt, Pele a înscris de 1.091 de ori pentru Santos. Totuşi, statisticienii nu iau în considerare 448 de goluri marcate în meciuri amicale, astfel că recordul oficial era de 643.

ADVERTISEMENT

„Numerele vorbesc de la sine. Un gol împotriva lui Eibar este egal cu un gol împotriva Valencia. Un gol împotriva Transvaalului (din Surinam) are aceeași valoare ca și golul marcat de Real Madrid pe stadionul Santiago Bernabeu“, au scris supăraţi brazilienii.

Pele însuşi nu a părut deranjat de faptul că a fost depăşit în statistici de Lionel Messi, pe care l-a felicitat printr-un mesaj online: „Povești ca ale noastre despre dragostea în timp pentru același club, din păcate, se vor întâlni din ce în ce mai puține în fotbal“.

ADVERTISEMENT

Între timp, Lionel Messi a continuat să joace şi să marcheze. În prezent, în 774 de partide pentru Barcelona, argentinianul a punctat de 668 de ori şi a contribuit la alte 292 de goluri prin pasele sale decisive.

  • 774 de meciuri a jucat Lionel Messi pentru Barcelona
  • 668 de goluri a înscris argentinianul (470 în La Liga, 120 în Liga Campionilor, 56 în Cupa Spaniei, 14 în Supercupa Spaniei, 5 în Campionatul Mondial al Cluburilor şi 3 în Supercupa Europei)
  • 292 de pase decisive a oferit colegilor săi
  • 82 de cartonaşe, 81 galbene şi un singur roşu, a încasat Messi în tricoul blaugrana în cele 63.147 de minute jucate.
ADVERTISEMENT
Tags: