ADVERTISEMENT
News

Ghinea, despre congresul PNL: “Să se termine odată acest coșmar”. Ce spune despre cum afectează acesta guvernarea

Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a vorbit joi despre congresul PNL și cum influențează acesta guvernarea, declarând: "să se termine odată acest coșmar".
Autor: Rareș Mușătoiu | 22.07.2021 | 21:54
Ghinea, despre congresul PNL:
Ghinea, despre congresul PNL: "Să se termine odată acest coșmar". Ce spune despre cum afectează acesta guvernarea foto: hepta.ro

Ghinea a explicat joi care este evoluția negocierilor cu Comisia Europeană în legătură cu PNRR-ul, îndemnând PSD-ul să facă lobby pentru acest plan de redresare economică.

ADVERTISEMENT

Congresul PNL a fost stabilit pentru data de 25 septembrie, iar în prezent candidații pentru șefia partidului sunt Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Cristian Ghinea, despre congresul PNL: “Să se termine odată acest coșmar”. Ce spune despre cum afectează acesta guvernarea

“Să se termine odată coșmarul acesta cu congresul PNL, afectează mult activitatea guvernului, am fi putut face mai mult. Când nu știi cu cine să vorbești, ba e unul, ba e altul, vorbești cu unul, apoi e altul suspicios, e principala sursă de tensiune.

ADVERTISEMENT

Este clar că foarte multe lucruri se amână ca decizie pentru după congres și abia aștept să se termine. Și noi avem congres la USR-PLUS și nu e atât de grav. Ați auzit de scandaluri la noi?

La un moment dat USR-PLUS va trebui să facă o analiză detaliată, Dan Barna va trebui să prezinte un raport de progres cu ce a făcut la guvernare. S-a creat o mitologie că noi am promis ‘marea cu sarea’ și tot ce nu s-a întâmplat este vina noastră.

ADVERTISEMENT

Simt că ni se reproșează că nu am livrat, oamenii au așteptări, fiecare are anumite priorități și încearcă să proiecteze ce nu s-a întâmplat pe noi. Și eu simt că suntem în întârziere, am avut 40 de angajamente de guvernare ale USR-PLUS, unele dintre ele s-au întâmplat.

Ioana Mihăilă a realizat săptămâna aceasta un angajament USR-PLUS cu lista de medicamente decontate, era o rușine că statul român nu avea așa ceva.

ADVERTISEMENT

Noi trebuie să fim judecați în fața unei oglinzi, noi am promis niște lucruri foarte concrete, o parte dintre ele sunt prinse în PNRR, așa le-am anunțat încă de atunci. 

Nu vom lua o decizie pe 28 august legată de rămânerea în coaliție, atunci va fi o primă discuție. Dacă ar fi după mine, dar eu sunt doar principalul autor al programului de guvernare și am participat la negocieri, eu sunt ok cu ce am livrat în sensul în care am pus sămânța.

ADVERTISEMENT

Dacă în prima parte a anului viitor nu livrăm, atunci ar trebui să discutăm dacă mai stăm la guvernare sau nu. Altfel ni se reproșează că nu am livrat, nu putem să răspundem oamenilor fără să aruncăm coaliția în aer, noi ne vedem de treabă, nu stăm toată ziua în declarații”, a declarat Cristian Ghinea la Digi24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!