Sport

Ghinion sau probleme cu pregătirea fizică la Rapid? Daniel Niculae dă din casă

Daniel Niculae e convins că accidentările din ultima perioadă de la Rapid sunt doar dovada că Giuleștiul este lovit de ghinion, fără altă explicație.
04.11.2023 | 18:40
Ghinion sau probleme cu pregatirea fizica la Rapid Daniel Niculae da din casa
Ghinion sau probleme cu pregătirea fizică la Rapid? Daniel Niculae dă din casă
ADVERTISEMENT

Asta, în contextul în care Rapidul își pierde jucătorii tocmai când aceștia trec prin cel mai bun moment al carierei, cele mai recente exemple fiind fundașul Claudiu Petrila și atacantul kosovar Albion Rrahmani. Referitor la accidentarea lui Petrila, președintele Rapidului a mărturisit că ”situația nu e roz”.

Ghinion sau probleme cu pregătirea fizică la Rapid?

”Situația e conform așteptărilor, nu e roz. E ruptură musculară, ne așteptam la asta. E programat la un consult la 14:30, vom avea și părerea doctorului echipei, mai multor doctori, vom face tot posibilul să fie recuperat în cea mai scurtă perioadă de timp. În cele mai bune condiții, cum s-a întâmplat până acum cu toți jucătorii care au trecut prin asta, de la Papeau, Emmers, Albion Rrahmani, așa vom face și cu Claudiu.

ADVERTISEMENT

Indiferent de numele jucătorului, ăsta e respectul pe care trebuie să-l acordăm, cu siguranță respectul lor se va întoarce în teren. Și noi am trecut prin asta, accidentări asemănătoare, diferă de la mărimea acelei rupturi, de la vârsta pacientului, dacă a mai avut.

Sper să nu se obișnuiască cu asta, dar nici nu trebuie să fie speriat, din păcate sunt inerente în sport de performanță, de contact. Chiar am văzut aseară, sau zilele trecute, el a făcut ruptura ridicând piciorul. E lovit, e mișcare necontrolată”, a transmis Daniel Niculae, în direct la Suflet de rapidist.

ADVERTISEMENT

În discuție a intervenit directorul de imagine al Rapidului, Lucian Ionescu, cel care a remarcat că toată această serie de accidentări poate fi pusă pe seama ghinionului. ”Se poate vorbi despre ghinion? Lotul Rapidului trece printr-o serie de accidentări exact cu jucătorii care trec prin vârf de formă?”, s-a întrebat Ionescu.

”Dacă am fi avut mulți jucători accidentați, cu același tip de accidentare, aș fi zis că se întâmplă ceva. Sunt anumite semne de întrebare, diferă de la individ la individ. Odihnă, antrenamente foarte grele, alimentație. Fizic arătăm din ce în ce mai bine de la meci la meci. Toate accidentările pe care le-am avut, n-a semănat una cu alta.

ADVERTISEMENT

Avem fractură de peroneu, la echipa națională la Rrahmani, este și ghinion. Atâta timp cât avem lot bine structurat, trebuie ca și ceilalți să demonstreze. A venit ora și șansa lor. Sunt unii care își câștigă locul în echipă, de titular, la o echipă care vrea să se bată la primele locuri. E greu chiar și pe banca de rezerve de pătruns”, a concluzionat Daniel Niculae. Așadar, nu pregătirea fizică e problema la Rapid, ci un simplu blestem care ar trebui înlăturat.

”SUFLET DE RAPIDIST” este o emisiune tip podcast, cu Superbet sponsor principal, direct pe sufletul fanilor giuleșteni. În fiecare marți, ora 13:30, LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO. ”SUFLET DE RAPIDIST”, noua emisiune marca FANATIK, se vede Live EXCLUSIV pe site-ul FANATIK.RO în fiecare marți, de la ora 13:30.

ADVERTISEMENT

Premiera fiecărei ediții a emisiunii va avea loc în fiecare joi, începând cu ora 10:30, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de Youtube FANATIK.RO. Alături de Robert Niță și Lucian Ionescu vor fi în studio nume grele din viața Giuleștiului. Niciun fan al Rapidului nu trebuie să rateze această emisiune!

Daniel Niculae, dezvăluiri din vestiarul echipei

ADVERTISEMENT