Fotbal international

Ghinion teribil pentru Ștefan Radu! A jucat doar 45 de minute în carieră în Champions League

23.02.2021 | 10:00
Ghinion teribil pentru Stefan Radu A jucat doar 45 de minute in cariera in Champions League
ADVERTISEMENT

Fundașul echipei Lazio Roma, Ștefan Radu, este unul dintre cei mai constanți fotbaliști români din străinătate în ultimii 10 ani, însă când vine vorba de prezențele în Champions League fostul dinamovist este lovit de ghinion.

Căpitanul lazialilor a debutat la 34 de ani în grupele Champions League în meciul cu FC Bruges, scor 2-2, în ultima etapă a fazei grupelor din acest sezon, care le-a adus calificarea italienilor în primăvară.

ADVERTISEMENT

Fundașul român a fost trimis pe teren de Simone Inzaghi după pauză, la scorul de 2-1, reușind astfel prima apariție în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.

Champions League, competiție cu ghinion pentru Ștefan Radu

După debutul cu noroc în Champions League, Ștefan Radu spera să mai prindă minute și în fazele eliminatorii, acolo unde Lazio o întâlnește în optimile de finală pe campioana en-titre Bayern Munchen, dar este clar că această competiție este una cu ghinion pentru el deoarece s-a accidentat și a devenit indisponibil.

ADVERTISEMENT

La un antrenament efectuat săptămâna trecută, fundașul român a resimțit dureri și medicii au decis să-l opereze imediat de hernie inghinală. După intervenția chirurgicală, care a decurs foarte bine, jucătorul va fi nevoit să urmeze o perioadă de recuperare de 2-3 săptămâni.

În aceste condiții, Ștefan Radu se vede nevoit să rateze duelul de marți, 23 februarie, de pe Stadio Olimpico, cu Bayern Munchen, dar lazialii speră să-l recupereze până la returul din Germania, care este programat la 17 martie.

ADVERTISEMENT

Radu, la 3 meciuri de recordul de prezențe în tricoul lui Lazio

Ștefan Radu a prins lotul echipei laziale în acest sezon și în alte două meciuri din grupele Champions League, cu Borussia Dortmund și Zenit Sankt Petersburg, însă, din rațiuni tactice, a rămas de fiecare dată pe banca de rezerve, fără a prinde vreun minut pe teren.

Fostul dinamovist mai are contract cu Lazio Roma până pe 30 iunie 2021 și mai are nevoie de trei partide pentru a deveni jucătorul cu cele mai multe prezențe în tricoul “bianco-celeste”, Giuseppe Favalli fiind recordman cu 401 de prezențe, iar românul a fost ales în echipa ultimului deceniu.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, dacă nu va apărea nicio accidentare, căpitanul lui Lazio va doborî și acest record, iar românul este  recompensat pe măsură de conducerea clubului lazial.

ADVERTISEMENT