Fotbal intern

Giancarlo Antognoni, campion mondial cu Italia, cuvinte superbe despre Ilie Balaci: „Un decar adevărat”

24.10.2018 | 20:09
Giancarlo Antognoni campion mondial cu Italia cuvinte superbe despre Ilie Balaci Un decar adevarat
ADVERTISEMENT

Giancarlo Antognoni, campion mondial cu Italia în 1982 și totodată unul dintre cei mai apreciați jucători din istoria Fiorentinei, l-a avut pe Ilie Balaci ca adversar în duelurile din anii 80 dintre Squadra Azurra și naționala României.

Ajuns la 64 de ani, Antognoni s-a arătat șocat de vestea dispariției lui Balaci, amintindu-și imediat că Balaci era mai mic ca vârstă decât el. În același timp, fostul playmaker din naționala Italiei a avut doar cuvinte de laudă la adresa legendei Craiovei, spunând despre Balaci că era „un jucător foarte tehnic și un adevărat decar”

ADVERTISEMENT

Antognoni și-a amintit totodată că Italia, deși era la un nivel ridicat, nu a câștigat niciodată în România în acea perioadă.

Giancarlo Antognoni, campion mondial cu Italia, cuvinte superbe despre Ilie Balaci

“Sunt surprins și șocat să aflu vestea asta tristă. Era mai tânăr ca mine, păcat că a murit! Ne-am văzut acum doi-trei ani în România, era în formă. Transmiteți condoleanțe întregii familii.

ADVERTISEMENT

Era un jucător foarte tehnic, un adevărat decar. Conducător de joc, ca mine. Ne-a pus mari probleme, am pierdut de fiecare dată în România– a spus Giancarlo Antognoni pentru GSP.

Cine a fost Giancarlo Antognoni

A jucat 15 sezoane pentru Fiorentina și, chiar dacă a cucerit numai două trofee în toată perioada petrecută la gruparea Viola, le-a câștigat pentru totdeauna respectul fanilor datorită calităților sale tehnice pe care le avea.

ADVERTISEMENT

În naționala Italiei, Antognoni a strâns 73 de selecții și a marcat 7 goluri, punctul culminant atingându-l atunci când a câștigat Cupa Mondială din 1982. Face parte din Hall of Fame-ul Fiorentinei, dar și din cel mai bun 11 din istoria acestui club.

Și-a încheiat cariera în 1989 și, la fel ca Ilie Balaci, a avut probleme cu accidentările. Deși avea un rol ofensiv în teren, de creație, Giancarlo Antognoni este jucătorul cu cele mai multe cartonașe roșii primite din istoria naționalei Italiei, alături de Daniele de Rossi.

ADVERTISEMENT
Tags: