Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Giani Kiriță, discurs manifest despre Dinamo: “M-am săturat! Nu se mai poate”

Giani Kiriță a avut un discurs manifest după cea de-a treia înfrângere consecutivă suferită de Dinamo în actuala ediție a SuperLigii.
01.08.2023 | 11:46
Giani Kirita discurs manifest despre Dinamo Mam saturat Nu se mai poate
Giani Kiriță a criticat dur evoluția lui Dinamo după meciul cu Sepsi. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo este ultima echipă din clasamentul actualei ediții a SuperLigii după disputarea a trei etape. „Câinii” au pierdut și meciul de pe teren propriu cu Sepsi și nu au acumulat nici măcar un punct în debutul sezonului.

Giani Kiriță, dezamăgit după un nou eșec al lui Dinamo: „Arătăm rău”

Dinamo a pierdut categoric partida cu Sepsi de pe teren propriu, scor 0-3, deși după aspectul jocului elevii lui Ovidiu Burcă ar fi putut spera măcar la un rezultat de egalitate. Au avut câteva oportunități bune de a marca, mai ales la 0-0, cea mai mare fiind cea a lui Denis Politic, care a scăpat singur cu portarul Niczuly dar a șutat în acest.

ADVERTISEMENT

Analizând prestația lui Dinamo în partida cu Sepsi, fostul mare jucător al „câinilor” Giani Kiriță a avut un discurs manifest, în care a spus lucrurilor pe nume. El crede că echipa arată foarte rău în momentul de față și fără transferul unor jucători de valoare nu are șanse să se mențină în SuperLiga.

„Un adversar teoretic mai slab, dar eu în Sepsi am văzut o echipă solidă, o echipă experimentată, o echipă cu jucători care știu să țină mingea la picior. Cum zicea Mister, știu să de dea mingea de la noi la noi. Cu toate că jucătorii lui Sepsi mi s-a părut că au intrat puțin pe vârfuri și putea să-i coste acest lucru.

ADVERTISEMENT

Dinamo, din păcate, nu a avut șansa să înscrie la ocazia din prima repriză, atunci când Dumitrescu a gafat la mijlocul terenului și a scăpat Politic singur, dar a dat în portar.

Eu am spus de la început. E foarte bine că a promovat Dinamo, suntem din nou în Liga 1, dar semnalul de alarmă este următorul. Ce facem de acum încolo? Am revenit la ce s-a întâmplat în trecut, să luăm bătaie meci de meci, probabil că o să câștigăm și noi un meci, două… Dar în rest o să îndurăm umilință după umilință.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță că asta nu se potrivește cu spiritul dinamovist. Eu nu vreau să cred într-un discurs în care să vedem ce se va întâmpla în continuare. Nu cred în discursul ăsta. Arătăm rău. Eu sunt ptimul care spun din capul locului că-mi doresc altceva.

Noi de zece ani doar discursul ăsta îl avem despre Dinamo. Este rău, am retrogradat, nu batem pe nimeni, FCSB ne umilește și așa mai departe. Sunt primul care aș vrea să spun că Dinamo bate pe toată lumea, Dinamo este pe primul loc, Dinamo bate FCSB…

ADVERTISEMENT

Nu vreau să ne complacem în situația asta, hai că o să fie bine. Pentru că, din păcate, nu arătăm a echipă.  Pur și simplu m-am săturat. Merg pe stradă și mă întreabă oamenii «Giani, ce facem cu Dinamo?». Și nu știu ce să le răspund, dau din umeri, pentru că și noi, cei din afară, suntem legați  de mîini și de picioare”, a declarat Giani Kiriță la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Giani Kiriță despre situația de la Dinamo: „Trecutul e trecut, noi trăim în prezent!”

Fostul mare jucător al lui Dinamo  avorbit apoi și despre o parte dintre jucători, dar și despre antrenorul Ovidiu Burcă. El susține că trecutul trebuie lăsat în urmă, cel care contează fiind în momentul d efață prezentul. iar în prezent, situația de la Dinamo este critică.

„Dinamo a trăit practic din niște greșeli ale adversarului, nu le-a fructificat, Poate că alta ar fi fost situația dacă Dinamo marca. Le dădea moral. Eu am spus că lui Dinamo îi trebuie transferuri. Uitați-vă la Sepsi la linia de fund. Ați văzut fundașii centrali?

La noi, fundașii centrali sunt tineri, poate au valoare, dar au nevoie lângă ei de cineva cu experiență, să aibă ce să învețe. Uitați-vă la Ricardo Grigore. A bărbierit mingea aia, după aia la golul trei nu mai putea să alerge înapoi. Asta e lipsa de experiență a doi fundași tineri. La gol nu mai zic.

Politic poate are calități bune, dar deocamdată nici echipa nu-l ajută. Dcaă echipa merge prost, niciun jucător nu iese în evidență. Când spui că a fost la Manchester United, te gândești la nume mari și e greu doar să spui că ai trecut pe acolo. În timp vom vedea dacă este un jucător de valoare.

Din păcate, Dinamo arată tot a echipă de liga a doua și asta nu-mi place deloc. Nu mai e timp pentru omogenizare… Cred în Burcă, are meritele lui, a promovat echipa, dar noi nu trăim în trecut. Trecutul e trecut. Noi trăim în prezent. Cu jucătorii actuali, e foarte greu să rezistăm în Liga 1. Nu mai jucăm cu Șelimbăr, să nu mai trăim în euforia aia că am bătut un Pitești despre care știm foarte bine ce probleme au avut.

Noi suntem aici, în Liga 1 și uite ce echipe sunt. Îmi doresc din suflet să văd echipa asta că joacă, să îi laud, cu entuziasmul ăsta pe care îl am și să spun «da, ăsta e Dinamo, cu echipa asta vom câștiga titlul, jucătoirii ăștia nsunt cei mai buni, antrenorul ăsta e numărul 1, 2 și 3»”,  a mai spus Giani Kiriță despre situația de la Dinamo.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi informații din fotbalul românesc? Urmărește emisiunea FANATIK SUPERLIGA în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30, LIVE numai pe homepage-ul FANATIK.RO, și apoi în premieră, în după amiaza aceleiași zile, de la 17:30, pe contul nostru de YouTube sau pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

Giani Kirita, DISCURS MANIFEST despre Dinamo

ADVERTISEMENT
Tags: