Sport

Gianni Infantino, iertat de procurori. Elvețienii au închis dosarul președintelui FIFA

Procurorii l-au iertat pe Gianni Infantino. Președintele FIFA a scăpat de dosarul în care era acuzat după ce procurorii au decis clasarea acestuia.
26.10.2023 | 19:00
Gianni Infantino iertat de procurori Elvetienii au inchis dosarul presedintelui FIFA
Gianni Infantino a scăpat de acuzațiile procurorilor. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Procurorii elvețieni au decis clasarea dosarului în care Gianni Infantino a fost acuzat de relații cu un important diplomat din Elveția, anunță presa această țară.

Gianni Infantino, iertat de procurori

Gianni Infantino era acuzat că avea relații ilegale cu fostul procuror general elvețian Michael Lauber. Procurorii au decis să renunțe la acuzații.

ADVERTISEMENT

Șeful FIFA din 2016 venise la cârma instituției cu scopul de a curăța corupția din fotbal, după dosarele apărute înaintea mandatului său. Nu a fost ferit de problemele penale însă.

În 2020, Gianni Infantino a fost acuzat de încălcare a secretului, abuz de funcție și complicitate, după ce a avut mai multe întâlniri cu Michael Lauber.

ADVERTISEMENT

Procurorii au decis să închidă cazul, ceea ce înseamnă că nu au găsit suficiente dovezi pentru a-l incrimina pe șeful fotbalului mondial, care consideră că a obținut o victorie mare.

El a negat că ar fi avut astfel de abateri și spune că, pentru el și pentru FIFA este “o victorie deplină şi clară”. El a vorbit deschis despre acest caz.

ADVERTISEMENT

A spus că nu este surprins de rezultatul anchetei deoarece s-a considerat mereu nevinovat, fiind convins că a acționat de fiecare dată legal.

Într-adevăr şi fără nicio surpriză, ancheta confirmă în mod complet şi clar că am acţionat întotdeauna în mod legal şi corect, apărând întotdeauna exclusiv interesele FIFA şi ale fotbalului“, a declarat Infantino.

ADVERTISEMENT

Procurorii urmăreau activitatea lui Michael Lauber, demonstrând că acesta a ascuns o întâlnire cu Infantino. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care Lauber a demisionat din funcția de procuror general al Elveției.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în 2017 și au fost discutate subiecte legate de anumite cazuri de corupție în fotbal, scrie presa din Elveția.

Procurorii spun însă că nu au dovezi că Infantino ar fi vizitat ilegal Biroul Procurorului General. Din acest motiv, cazul a fost clasat.

Decizia confirmă o altă decizie dată de Tribunalul Federal Penal Elvețian în mai 2021, care a decis să îl demită pe procurorul general extraordinar de atunci, Stefan Keller, deoarece a încălcat prezumția de nevinovăție în ceea ce îl privește pe Infantino.

Infantino, după atacul de la Bruxelles

În urmă cu o săptămână, fotbalul mondial era zguduit de atacul terorist de la Bruxelles, de dinaintea meciului dintre Belgia și Suedia, în urma căruia au murit doi suedezi. Infantino și-a arătat regretul față de acel incident.

Sunt profund şocat şi întristat de moartea tragică a celor doi suedezi la Bruxelles, în apropierea stadionului care găzduia meciul Belgia – Suedia. (…) În numele FIFA şi al comunităţii fotbalului, adresez profunde condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor. Gândurile noastre sunt alături de popoarele belgian şi suedez, de echipele lor naţionale şi de federaţiile lor”, a scris Infantino pe Instagram.

ADVERTISEMENT
Tags: