Sport

Gică Craioveanu așteaptă multe goluri la Universitatea Craiova – FCSB: „Cei din față pot face diferența”. Exclusiv

Gică Craioveanu este optimist înainte de derby-ul Universitatea Craiova - FCSB, iar „Grande” anunță o atmosferă incendiară pe stadionul „Ion Oblemenco”.
30.04.2023 | 15:27
Gica Craioveanu asteapta multe goluri la Universitatea Craiova  FCSB Cei din fata pot face diferenta Exclusiv
Universitatea Craiova așteaptă o victorie în fața FCSB pentru a trece pe locul 3. Sursă foto; Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Derby-ul Universitatea Craiova – FCSB programat duminică, de la ora 20:30, îi aduce pe suporterii „alb-albaștrilor” pe stadionul „Ion Oblemenco” cu gândul la cele trei puncte. Gică Craioveanu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că oltenii sunt într-o formă de invidiat, însă absența lui Alexandru Crețu îl îngrijoarează.

Gică Craioveanu, înainte de derby-ul Universitatea Craiova – FCSB: „Suntem într-un moment foarte bun, poate printre cele mai satisfăctoare din ultimii ani”

Universitatea Craiova – FCSB este un derby crucial pentru olteni, care își pun speranțe pentru poziția secundă din SuperLiga. Eugen Neagoe îi pregătește pe jucătorii „alb-albaștrilor” pentru a câștiga cele trei puncte împotriva trupei lui Elias Charalambous, formație fără victorie în fața elevilor lui „Geană” în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că derby-ul de pe stadionul „Ion Oblemenco” pune fața în față două dintre cele mai în formă formații din SuperLiga. Directorul de imagine al Universității Craiova a dezvăluit că obiectivul oltenilor este clasarea pe podiumul campionatului.

„Va fi un meci echilibrat în care noi ajungem într-un moment foarte bun, poate printre cele mai bune momente din ultimii ani ca rezultate și joc. Echipa a arătat bine în afară de meciul cu Farul, cu toate că am dat două goluri și sunt de părere că nu poți să pierzi indiferent de adversar, chiar dacă este cel mai bun din România.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe ajung bine, FCSB a arătat destul de bine în play-off. Au pierdut ultimul meci cu o polemică, dar nu intru aici. Chiar dacă au pierdut, au arătat bine. Asta este obiectivul își dai seama: să termini în primele trei. Dacă nu se poate la titlu să fii în podium și să joci în cupele europene”, a spus Grande.

Cea mai mare pierde a Universității Craiova înaintea derby-ului cu FCSB: „Sunt foarte puțini jucători ca el. la meciurile mari ai nevoie de acești fotbaliști”

Alexandru Crețu a încasat cartonașul roșu în Sepsi – Universitatea Craiova, scor 2-1, iar mijlocașul „alb-albaștrilor” ratează derby-urile cu FCSB și CFR Cluj. „Grande” este de părere că Eugen Neagoe avea nevoie de internaționalul român în confruntarea cu „roș-albaștrii”.

ADVERTISEMENT

„Îmi pare rău că nu este Crețu, este unul dintre cei mai importanți ai echipe și este unul dintre puținii jucători din SuperLiga box-to-box, care dă și goluri. Sunt foarte puțini jucători ca el, face bine faza de apărare și ajunge în fața porții, iar în afară de goluri dă și assisturi.

A trecut peste problemele la tendon, arăta bine dar a fost această intrare neinspirată. Va sta două meciuri și pentru noi era un jucător important, iar la meciurile mari ai nevoie de acești jucători. La derby-uri individualitățile fac diferența, m-am uitat la City cu Arsenal, iar Haaland și De Bruyne au făcut diferența”, a spus „Grande”.

ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu se așteaptă ca derby-ul din Bănie să fie decis de Andrei Ivan, Elvir Koljic sau Jovan Markovic, fiind printre cei mai în formă fotbaliști din lotul „juveților”. Acesta a declarat că fotbaliștii „alb-albaștrilor” trebuie să fie concentrați la confruntările importante.

„La meciurile mari apar jucătorii mari, o individualitate sau o fază inspirată. Contează foarte mult fazele fixe, deci miciile detalii contează. Zic că ambele formații sunt printre cele mai bune din campionat și care ajung într-o formă asemânătoare, poate mai bine noi după meciurile cu Rapid și Sepsi.

Diferența o pot face Andrei Ivan, Markovic sau Elvir Koljic, la FCSB este în formă Coman care a ajuns la un nivel bun. Cei din atac pot face diferența în derby”, a declarat fostul fotbalist din Bănie pentru FANATIK.

gica craioveanu priveste spectacolul de lumini
Gică Craioveanu la inaugurarea stadionului „Ion Oblemenco”. sursă foto: Inquam Photo

Derby și în tribune la Universitatea Craiova – FCSB: „Mă aștept la o atmosferă extraordinară”

FANATIK a anunțat în exclusivitate că la trei zile de la vânzarea biletelor au fost achiziționate peste 16.500 de tichete pentru derby. Gică Craioveanu a declarat că atmosfera incendiară îi poate împinge de la spate pe olteni împotriva celor de la FCSB,

„Mă aștept la o atmosferă extraordinară, am jucat la Craiova și știu ce înseamnă. La meciurile mari tot timpul a răspuns și a fost alături de echipă, tot timpul publicul a impins de la spate și nu mă așteptam la ceva diferit, mai ales că echipa arată bine.

În afară de faptul că este pătimaș, publicul are senzația că se poate câștiga și face ceva anul acesta. Publicul te impinge de la spate în momentele grele, dar și jucătorii trebuie să fie la un nivel, așa trebuie să fie normal. Sunt convins că la meciurile astea nu trebuie să fie o motivație pentru că sunt deja motivați”, a spus Grande.

ADVERTISEMENT