Sport

Gică Hagi, ajutor pentru Turcia după seria de cutremure devastatoare: ”Nu este timp de pierdut”. Video

Gică Hagi nu a putut rămâne impasibil la drama Turciei după seria de cutremure de la începutul lunii trecute și a sărit în ajutorul celor afectați.
02.03.2023 | 10:20
Gica Hagi ajutor pentru Turcia dupa seria de cutremure devastatoare Nu este timp de pierdut Video
Gică Hagi caută soluții pentru derby-ul cu CFR Cluj în absența lui Denis Alibec. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

La scurt timp după tragedia petrecută în Turcia, Hagi și Gică Popescu s-au întâlnit cu ambasadorul Turciei în România, Ozgur Kivanc Altan, și au donat din partea clubului Farul Constanța suma de 50.000 de euro.

Ajutor din partea lui Gică Hagi pentru victimele cutremurelor din Turcia

Gică Hagi a scris istorie ca jucător al echipei Galatasaray, acolo unde a rămas unul dintre cei mai iubiți oameni, iar acum, la aproape o lună de la seria de cutremure devastatoare, a participat la un teledon difuzat pe toate canalele de sport din Turcia pentru ajutorarea celor afectați.

ADVERTISEMENT

”Nu este timp de pierdut. Daţi click şi donaţi pe omuzomuza.org sau scrieţi ‘destek’ şi trimiteţi sms la numărul 8332”, a spus Hagi, într-un filmuleţ difuzat în timpul evenimentului din Turcia de strângere de fonduri.

Evenimentul a fost găzduit de studiourile BeIN Sports și a fost transmis în direct de A Spor, beIN Sports, D Smart Spor, Tivibu Spor, TRT Spor şi TV 8.5. Printre cei care au strâns donaţii răspunzând la telefoane s-a numărat antrenorii Fatih Terim, Şenol Guneş, Jorge Jesus, Andrea Pirlo, Vincenzo Montella, selecţionerul Turciei, Stefan Kuntz, dar și noul jucător al lui Beșiktaș, Alexandru Maxim.

ADVERTISEMENT

La teledonul din Turcia au participat și nume mari ale sportului mondial, precum Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Arsene Wenger, Alex de Souza, Ilkay Gundogan, Felipe Melo, Mo Farah, Johan Elmander, Felipe Melo, Mikel Arteta, Ronald de Boer, Caglar Soyuncu, Ruud Gullit, Reece James sau Kaka.

PSG, donație impresionantă

La teledonul de la posturile din Turcia s-a difuzat şi un filmuleţ emoţionant prin care au fost omagiaţi toţi oamenii din sport care au murit din cauza cutremurelor. Superstarul echipei PSG, Kylian Mbappe, i-a acordat un interviu lui Acun Ilicali, moderatorul evenimentului, care este proprietar de televiziuni, dar şi al clubului Hull City.

ADVERTISEMENT

 ”Nu îmi pot imagina durerea pe care o pot simţi comunitatea turcă şi toată populaţia. Emisiunea de astăzi este unaa excepţională, care arată că fotbalul mondial şi comunităţile susţin Turcia şi vor face totul pentru a ajuta la reconstrucţie. Este o mare onoare pentru mine să particip”, a spus Mbappe.

De asemenea, preşedintele clubului PSG, Nasser Al-Khelaifi, a donat 20 de milioane de lire turceşti în numele Digiturk, un milion de euro în numele PSG şi 500.000 de euro în numele Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA).

ADVERTISEMENT

”Nu suntem în Turcia acum, dar suntem cu inima alături de voi, vă împărtăşim durerea. Durerea este mare, pierderea este imensă, dar urmăresc cu respect campania. Considerăm că este datoria noastră să ajutăm, vă considerăm familie şi ajutăm din tot sufletul”, a spus Al-Khelaifi, într-o intervenţie telefonică.

Seria de seisme din Turcia și Siria a făcut peste 40.000 de victime, iar peste 23 de milioane de oameni sunt afectați de acest dezastru.

ADVERTISEMENT
Tags: