Sport

Gică Hagi, anunț tranșant: “Nu mai vreau să fiu acționar majoritar la Farul!”

După evoluțiile și discuțiile interne de la Farul Constanța, Gică Hagi este pregătit să facă o reformă. "Regele" nu mai vrea să fie acționar majoritar la clubul din SuperLiga.
09.12.2023 | 20:28
Gica Hagi anunt transant Nu mai vreau sa fiu actionar majoritar la Farul
După evoluțiile și discuțiile interne de la Farul Constanța, Gică Hagi este pregătit să facă o reformă. "Regele" nu mai vrea să fie acționar majoritar la clubul din SuperLiga. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Gică Hagi pregătește o reformă de proporții la Farul Constanța. “Regele” nu mai vrea să fie acționar majoritar al clubului și vrea să se axeze pe meseria de manager, pe care o face deja. Antrenorul își dorește ca la echipă să vină oameni care să învestească major.

Gică Hagi, reformă la Farul Constanța

O reformă de proporții ar putea să o ducă pe Farul Constanța la un nivel superior față de ceea ce a reușit Gică Hagi până acum. Acționarul majoritar a reușit lucruri impresionante cu formația din SuperLiga și este pregătit să facă un pas în spate și să se axeze pe antrenorat.

ADVERTISEMENT

“Farul trebui să se gândească serios la ce vrea să devină. Toată comunitatea, Constanța, Dobrogea trebuie să se gândească dacă vrea să aibă o echipă mare. În acest caz, trebuie să se schimbe multe lucruri.

O să încercăm să lucrăm la acest aspect, începând cu mine. Nu mai vreau să continui și ca acționar majoritar, ca patron și ca antrenor. Eu vreau să-mi fac meseria de manager și să lucrez în acest sens. Nu mai vreau să fiu acționarul majoritar al acestui club. Sub nicio formă. Am făcut ce trebuia acum doi ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

Când alții, în toată România, s-au dezbinat, noi, la Constanța, am fost primii care ne-am unit. Și s-a dovedit că acest lucru a fost fantastic, extraordinar, dar lucrurile nu se pot opri aici”, a declarat Gică Hagi.

Schimbare totală în casa campioanei

“Dacă tot orașul, tot județul, toată Dobrogea, vor să fie cei mai buni, trebuie să fie o schimbare totală. Eu mai mult de ce am făcut nu mai pot face, singur. Așa simt. Fără jucători mari, nu poți realiza performanțe deosebite.

ADVERTISEMENT

Pentru asta ai nevoie de bani, de buget. Dacă se vor face aceste lucruri mari, Farul va deveni mare.  Altfel, ce am obținut anul trecut, se poate din când în când, sporadic sau niciodată.

Fotbalul în Dobrogea trebuie să devină o prioritate, Farul să fie echipa tuturor, dacă o iubim cu toții. Trebuie să aibă buget foarte mare. Lucrurile nu mai pot merge așa, ci într-o direcție de progres, de dezvoltare. Nu poți lucra cu deficit de buget și fără bani de transferuri. Trebuie schimbat ceva, consistent”, a spus acționarul majoritar de la Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Ce procent vrea să păstreze Hagi din Farul Constanța

Eu voi păstra 10%, dacă și această valoare. O spun public, ca să o înțeleagă toată lumea. Eu nu plec din club, rămân cu 10%, dar restul trebuie să vină oameni cu bani, care cred că pot face un business, să investească în acest club. Trebuie să se înțeleagă că farul aduce spectacol în oraș și face reclamă orașului

Eu nu pot construi cu norocul. Nu ne putem opri numai la titlul de campioană dacă ne dorim să fim cei mai buni. Farul de anul trecut a fost de departe cea mai bună echipă. Este greșit să spui că suntem aceeași echipă, chiar dacă în mare parte, pe hârtie, lotul este același. Mă refer că mereu am avut 8-9 jucători accidentați.

Nu am avut nici măcar în pregătire lotul complet. Farul trebuia să aducă în vară jucători valoroși, dar pentru acest lucru trebuia să avem buget, bani. Totul a venit repede și lumea este obișnuită ca Farul să joace un fotbal foarte bun.

Pentru acest lucru trebuie să ai și jucători foarte buni și Farul trebuie să aibă un buget foarte mare și un antrenor care să fie plătit, nu un patron. Trebuie găsită formula de la anul”, a mai spus Gică Hagi la conferința de presă înaintea duelului cu Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT