Sport

Enes Sali, transfer de senzație. Unde l-a cedat Gică Hagi pe puștiul Farului

Enes Sali se desparte de Farul Constanța și va juca la formația americană FC Dallas. Gică Hagi a vorbit prima dată despre un posibil transfer la FANATIK SUPERLIGA.
04.12.2023 | 18:30
Enes Sali transfer de senzatie Unde la cedat Gica Hagi pe pustiul Farului
Enes Sali se desparte de Farul Constanța și va juca la formația americană FC Dallas. Gică Hagi a vorbit prima dată despre un posibil transfer la FANATIK SUPERLIGA. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

În urmă cu două luni, ”Regele” admitea la FANATIK SUPERLIGA că există discuții pentru plecarea jucătorului de 17 ani. Hagi a vorbit despre această posibilitate, dar nu a dorit să dea mai multe detalii.

Farul l-a transferat pe Enes Sali în MLS

Cu doar câteva săptămâni înainte de pauza competițională, Farul a anunțat oficial transferul la FC Dallas al lui Enes Sali. În toamna lui 2021, acestea devenea cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat tricoul echipei naționale de seniori a României, la doar 15 ani și 9 luni.

ADVERTISEMENT

”Farul Constanța și FC Dallas (SUA) au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Enes Sali la formația care evoluează în Conferința Vest din MLS (Major League Soccer). După ce a debutat în primul eșalon în tricoul echipei noastre, Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria campionatului românesc și apoi cel mai tânăr jucător care a evoluat în istoria primei reprezentative a României.

Format la Academia Hagi, Enes Sali a jucat pentru echipa noastră de seniori în 56 de partide în toate competițiile, în care a marcat 4 goluri și a oferit două pase decisive. Enes Sali se va alătura noii echipe în prima parte a anului viitor, după efectuarea formalităților de obținere a vizei”, este comunicatul de pe site-ul oficial al grupării constănțene.

ADVERTISEMENT

Enes Sali va fi al doilea jucător român în MLS, el urmând să-l întâlnească acolo pe Alexandru Mățan, care joacă pentru Columbus Crew. De asemenea, puștiul născut la Toronto se va confrunta în campionatul american cu superstarul argentinian Lionel Messi, care îmbracă tricoul lui Inter Miami.

Sali a fost în atenția lui Sporting Lisabona

În urmă cu 6 luni, în momentul în care Farul încă nu devenise campioană în SuperLiga, Ciprian Marica, unul dintre acționarii de la clubul constănțean, mărturisea la FANATIK SUPERLIGA că Sporting Lisabona este interesată de Enes Sali.

ADVERTISEMENT

”Sunt niște discuții pentru Sali și pentru mai mulți jucători. Are 17 ani și are nevoie să pună pe el. Altfel te dezvolți în Vest, unde au patalamaua mult mai bună și știu mai bine lucrurile ca noi.

Este posibil ca ei (n.r. – Sporting Lisabona) să îl facă jucătorul care să evolueze bine în Vest. Știu mult mai bine ca noi cum se face. El este un copil care are nevoie să se dezvolte”, declara Marica la acel moment.

ADVERTISEMENT

Între timp, lucrurile s-au schimbat radical în ceea ce-l privește pe Enes Sali. El a jucat tot mai puțin la Farul, iar tatăl său a sărit la gâtul lui Gică Hagi pentru că tânărul fotbalist nu a fost folosit de “Rege” în confruntarea cu Sheriff.

ADVERTISEMENT