Sport

Gică Hagi, atacat dur de scoțieni pentru Ianis Hagi: „A fost departe de adevăr”

Gică Hagi a fost criticat în presa din Scoția și Spania după ce fiul „Regelui” a dezamăgit la Deportivo Alaves. Analiza jurnaliștilor.
27.02.2024 | 21:25
Gica Hagi atacat dur de scotieni pentru Ianis Hagi A fost departe de adevar
Gică Hagi, pus la punct în Scoția din cauza lui Ianis. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a mizat pe Ianis și l-a proclamat drept viitorul lider al naționalei României. Atacantul împrumutat de Rangers la Alaves este departe însă de forma de dinainte de accidentare.

Gică Hagi va exploda când va vedea ce spune presa din Scoția: „Împrumutul nu este productiv”

Jurnaliștii scoțieni de la Rangers Review au realizat un amplu material în care au încercat să găsească explicațiile pentru forma slabă a lui Ianis Hagi, care nu joacă aproape deloc la Alaves.

ADVERTISEMENT

Inigo Minon și Javier Blanco, doi jurnaliști din Spania care se ocupă de Alaves, au descoperit punctul în care atacantul a clacat: „A fost un moment cheie atunci când a ratat penalty-ul contra Almeriei. De atunci a părut că și-a pierdut încrederea. Antrenorul a spus mereu că are încredere în el că își va reveni, însă pe aceeași poziție are mai mulți jucători peste ele”.

Ianis are însă și concurență mare pe post: „Jon Guridi, care joacă pe aceeași poziție, este unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei. Ianis Hagi nu a avut nicio problemă fizică, este doar vorba de încredere și adaptarea la ritmul fotbalului spaniol”.

ADVERTISEMENT

O mare parte din analiști și din rândul fanilor credeau că fiul „Regelui” va reuși să își relanseze cariera în campionatul Spaniei: „Transferul lui Ianis Hagi a fost primit atât cu scepticism, cât și cu speranță. Era văzut drept un jucător care căuta să își recapete cea mai bună formă în Vitoria. Fanii erau cumva împărțiți – unii aveau încredere în calitățile lui indiscutabile, iar alții nu erau convinși că se va potrivi într-o echipă care se bazează mai mult pe grup decât pe individualități.

Împrumutul nu este productiv având în vedere că Ianis nu prea joacă. A avut oportunități la începutul sezonului, dar nu a profitat de ele. Nu e vorba că a jucat rău, dar i-a lipsit ceva care să-i permită să joace la același nivel cu al coechipierilor. Acum e ieșit din primul 11 de mai bine de două luni”, a spus Inigo Minon, jurnalist la El Correo, pentru Rangers Review.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, evoluții dezamăgitoare la Alaves: „Nu face un sezon bun pentru că nu are încredere în el”

Jurnalistul Javier Blanco a subliniat și el: „În noiembrie a fost un moment rău pentru el. A ratat un penalty contra Almeriei și de la acel meci, nu știu de ce, și-a pierdut încrederea. Toată lumea știe că în fotbal, dar și în viață, în general, ai nevoie de încredere pentru a avea performanțe.

Începuse bine, dar după penalty-ul ratat contra Almeriei nu a mai jucat foarte bine. E un jucător cu multă calitate, un fotbalist bun. Dacă ne uităm la echipa lui Alaves, e în primii trei sau în primii cinci din echipă, însă nu face un sezon bun pentru că mi se pare că nu are încredere în el”.

ADVERTISEMENT

Ziaristul iberic e de părere că stilul de joc al lui Alaves i se potrivește ca o mănușă internaționalui român: „Antrenorul nostru își dorește un joc frumos, cu posesie, iar stilul de joc este bun pentru Ianis. Care e problema atunci? Nu are încredere, așa cum am spus. Trebuie să fie calm când are mingea și să fie mai răbdător.

Toată lumea de aici crede despre el că e un fotbalist bun, dar nu suntem mulțumiți de el. Are multe calități, e un fotbalist bun, dar trebuie să fie mai calm cu mingea la picior. Dacă face asta, va avea succes la Alaves, la Rangers sau la oricare alt club”, a spus și Javier Blanco.

Gică Hagi, criticat după ce a spus că Ianis se va întoarce la Rangers de două ori mai bun: „Predicțiile tatălui său, departe de adevăr”

Analiștii nu au uitat nici declarațiile extrem de optimiste ale lui Gheorghe Hagi după ce Ianis a semnat cu Alaves„Cluburile au avut cele mai bune intenții când au realizat această mutare, însă împrumutul nu a fost mulțumitor pentru Hagi până acum. Predicțiile tatălui său, Gheorghe, conform cărora Ianis va reveni pe Ibrox de două ori mai bun, arată cumva departe de adevăr”.

Rangers Review a tras concluziile: „Inigo Minon crede că șansele lui Hagi de a juca în Spania și sezonul viitor sunt mici și ar fi surprins dacă Alaves va încerca să ajungă la un acord cu Rangers pentru încă un împrumut. Respectatul jurnalist consideră că Hagi pur și simlu nu și-a câștigat acest statut până acum.

Minon crede că Hagi va merge în Germania (n.r – la EURO 2024) în calitate de jucător al lui Rangers, însă nu este deloc clar ce culori va purta ulterior, după galbenul pentru țara sa de la turneul final”.

ADVERTISEMENT