Sport

Gică Hagi l-a adus la Farul pe Amine Benchaib de la CS Mioveni: ”Toți visăm să jucăm în Champions League”. Video

Gică Hagi își întărește lotul pentru a face față în Champions League și l-a transferat la Farul pe mijlocașul Amine Benchaib care a jucat ultima dată la CS Mioveni.
26.06.2023 | 13:48
Gica Hagi la adus la Farul pe Amine Benchaib de la CS Mioveni Toti visam sa jucam in Champions League Video
Gică Hagi își întărește lotul pentru a face față în Champions League și l-a transferat la Farul pe mijlocașul Amine Benchaib care a jucat ultima dată la CS Mioveni. Sursă foto: farulconstanta.com
ADVERTISEMENT

”Marinarii” se pregătesc de aventura europeană, acolo unde vor întâlni în primul tur preliminar al Champions League campioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol. Manșa tur va avea loc la Ovidiu pe 12 iulie, returul fiind programat în deplasare, pe 18 sau 19 iulie.

Amine Benchaib, ultimul transfer realizat de Gică Hagi la Farul

În încercarea de a ajunge în grupele Champions League și de a-și păstra titlul cucerit cu Farul în sezonul precedent, Gică Hagi a făcut un nou transfer important și l-a adus de la CS Mioveni pe mijlocașul Amine Benchaib.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 25 de ani, Benchaib este un mijlocaș ofensiv cu dublă cetățenie, belgiană și marocană. Acesta are peste 60 de meciuri bifate în prima ligă din Belgia, evoluând în țara sa natală pentru Lokeren, Charleroi și Kortrijk.

Jucătorul a ajuns la CS Mioveni la începutul anului și a reușit să marcheze trei goluri, în cele 19 partide în care a evoluat, însă nu a putut să-i salveze pe argeșeni de la retrogradarea din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Benchaib, al nouălea transfer al verii pentru campioană

Amine Benchaib s-a arătat încântat de transferul la Farul Constanța și a dezvăluit că decizia finală în privința mutării la formația campioană a luat-o după ce a avut o discuție cu Gică Hagi.

”Am avut o discuție cu antrenorul. M-a convins să semnez cu Farul. Știam deja echipa și am fost 100% decis să aleg această echipă. Cred că am luat decizia bună. Nu am jucat niciodată la o echipă campioană, este ceva nou, iar acest lucru cred că mă va ajuta în viitor.

ADVERTISEMENT

Toți visăm să jucăm în Champions League. Va fi o provocare importantă și sper să realizăm ceva frumos”, a declarat Amine Benchaib, pentru pagina de Youtube a clubului Farul Constanța.

Fotbalistul belgian este al nouălea transfer realizat în această vară de ”marinari”, după Zorhan Bassong, Ionuț Vînă, Fabio Vianna, Damien Dussaut, Nicolae Carnat, Rivaldinho, Marco Borgnino și Diogo Queiros.

ADVERTISEMENT

Farul a efectuat deja un prima cantonament la Poiana Brașov, iar luni, 26 iunie, a plecat în al doilea stagiu de pregătire al verii, la Opalenica (Polonia). Aici, Gică Hagi a stabilit și patru meciuri amicale, după următorul program:

  • 29 iunie, ora 11:00: Farul – Zaglebie Lubin 2 (Polonia)
  • 29 iunie, ora 18:00: Farul – Pogon Szczecin (Polonia)
  • 2 iulie, ora 11:00: Farul – Banik Ostrava (Cehia)
  • 2 iulie, ora 18:00: Farul – Warta Poznan (Polonia)
ADVERTISEMENT