Sport

Gică Hagi, lovitură financiară la Farul! Sponsorul-gigant cu care a semnat campioana

Gică Hagi a dat o adevărată lovitură financiară! Academia „Regelui” și-a prelungit contractul cu sponsorul-gigant care îi va aduce o sumă de bani formidabilă.
24.10.2023 | 15:45
Gica Hagi lovitura financiara la Farul Sponsorulgigant cu care a semnat campioana
Gică Hagi a dat o adevărată lovitură financiară la Farul. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a făcut un pas important în misiunea de a transforma Farul într-o forță a fotbalului din România. Antrenorul-finanțator al campioanei a semnat un nou contract cu sponsorul OMV Petrom. Pe cât se întinde noua înțelegere și cât va încasa Academia „Gheorghe Hagi”.

Gică Hagi, lovitură financiară la Farul! Sponsorul-gigant cu care a semnat campioana

Gică Hagi a anunțat în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA că vrea să o transforme pe Farul în una dintre echipele care să se bată în fiecare an la câștigarea titlului în România. „Regele” a dat mai multe lovituri de imagine, iar ultima se referă la noua înțelegere cu gigantul OMV Petrom.

ADVERTISEMENT

Academia „Gheorghe Hagi” va avea mai mult de jumătate din bugetul pe următorii 3 ani asigurat, grație noii înțelegeri de sponsorizare cu OMV Petrom, anunță profit.ro. Noul contract se întinde pe o perioadă de 3 ani, cu opțiunea de prelungire pentru încă 2 ani.

Conform sursei menționate, reînnoirea contractului îi va aduce în conturi lui Gică Hagi pentru academie suma de 2,4 milioane de euro pe o perioadă de 3 ani. În ceea ce privește vechiul contract, acesta s-a întins pe o perioadă de 3 ani, iar suma primită a fost de 1,8 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cum va fi investi Gică Hagi suma de 2,4 milioane de euro primită de la OMV Petrom

OMV Petrom, cea mai importantă companie de petrol și gaze autohtonă, este sponsorul principal al echipei lui Gică Hagi din 2020. Gică Popescu, președintele Farului, a explicat că odată cu semnarea contractului cu OMV Petrom, Academia „Gheorghe Hagi” a putut investi în baza de antrenament, iar numărul de copii înscriși s-a dublat.

„Este al doilea parteneriat pe care îl semnăm. De fapt, este prelungirea primului, pe care l-am semnat acum trei ani. Știm cu toții că proiectele mari se fac cu timp, cu pasiune și cu foarte multă muncă. Această continuare a parteneriatului nostru validează ceea ce facem noi la Constanța”, a declarat Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

Banii veniți de la sponsorul principal vor fi folosiți de Gică Hagi pentru pregătirea a 400 de copii și dezvoltarea infrastructurii academiei. Astfel, cei 2,4 milioane de euro vor fi repartizați atât pentru selecționarea și pregătirea a 400 de tineri jucători de fotbal, cât și pentru promovarea acestora.

Gică Hagi, noi investiții în academie: „În continuare vrem să ne dezvoltăm”

De asemenea, Academia „Gheorghe Hagi” va dezvolta o serie de proiecte, precum achiziționarea și montarea de panouri fotovoltaice, iluminarea cu becuri LED, plantarea de copaci în jurul bazei și studii și activități de reducere a emisiilor de carbon.

ADVERTISEMENT

Totodată, academia lui Gică Hagi va pune la dispoziție șapte terenuri de antrenament, dar și un teren pentru meciurile oficiale. Dezvoltarea în formă continuată a bazei sportive va presupune construirea unui nou teren de antrenament cu baloane încălzite pentru efectuarea ședințelor de pregătire pe timpul vremii reci.

„Știți gândul meu de când am încheiat activitatea de jucător, am dorit să am o academie, care să aibă o singură strategie, aceea de a descoperi copii foarte buni, care să practice sport întâi, iar apoi să și ajungă să facă performanță.

Cred că ne-am ținut de cuvânt, aceștia suntem noi și în continuare vrem să ne dezvoltăm. Le mulțumesc pentru că au venit lângă noi și că sunt un partener puternic vizavi de ce facem noi pentru copii”, a spus și Gică Hagi.

ADVERTISEMENT