Sport

Gică Hagi nu-și face calcule înaintea meciului crucial cu CFR Cluj: „Nu mă pricep la așa ceva!”

Tehnicianul Farului, Gheorghe Hagi, recunoaște înainte de duelul cu CFR Cluj că nu este adeptul unor practici des folosite în fotbal, când lupta se întețește pe final de sezon regulat.
01.03.2024 | 22:37
Gica Hagi nusi face calcule inaintea meciului crucial cu CFR Cluj Nu ma pricep la asa ceva
Gheroghe Hagi recunoaște că nu recurge la calcule când vine vorba de fotbal. Sursă foto: Sport pictures
ADVERTISEMENT

Farul Constanța o va întâlni pe CFR Cluj, sâmbătă, ora 20:00, pe stadionul de la Ovidiu, într-un meci din etapa a 29-a a SuperLigii. Partida este extrem de importantă după cum recunoaște și Gheorghe Hagi.

Gheorghe Hagi recunoaște că nu-i plac calculele

Fostul căpitan al naționalei României, Gheorghe Hagi, recunoaște că nu este adeptul calculelor matematice când vine vorba de fotbal și de clasamente. Asta chiar în cazul în care lupta pentru ultimele locuri de play-off în Superligă este pe alocuri dramatică și la limită.

ADVERTISEMENT

Iar o astfel de situație ar impinge orice alt technician să se ajute de astfel de calcule. “Nu fac socoteli, nu mă pricep la astfel de lucruri, chiar dacă sunt și eu în fotbal. Nu îmi place, să zic mai bine! Știu că jucăm meci acasă și e nevoie să facem totul pentru a câștiga. Mentalitatea noastră este să luăm trei puncte la fiecare meci”.

Despre meciul de sâmbătă, punctual, Gheorghe Hagi recunoaște că își dorește victoria, chiar dacă vor avea în față un adversar bun, în speță, CFR Cluj.  Fostul internațional, care va lua parte pe 29 mai la meciul de retragere al Generației de Aur, spune că nu se va abate de la principiile echipei din punct de vedere al jocului și că jucătorii săi vor pune accent pe luptă.

ADVERTISEMENT

“Ne dorim cele trei puncte, să facem un meci foarte bun, complet. Sperăm să avem capacitatea să găsim soluții, să fim puternici, să accesăm principiile noastre, să ne luptăm și să fim mai buni decât ei. Avem un adversar foarte bun. Sperăm să obținem victoria!”, a punctat hotărât, Gheorghe Hagi.

Echipa lui Ghoerghe Hagi nu trece prin cea mai bună perioadă, iar o victorie cu CFR Cluj ar fi vitală pentru calificarea în play-off. În etapa intermediară de la mijlocul acestei săptămânii, Farul s-a văzut invinsă la Cluj, de către Universitatea, chiar dacă Hagi a considerat că echipa sa merita un penalty. Un rezultat care a complicat calculele calificării dobrogenilor în play-off, calcule pe care Gheorghe Hagi nu le place.

ADVERTISEMENT

Încurajări indirecte pentru Larie

U Cluj a câștigat acel meci în urma unei greșeli flagrante din partea lui Ionuț Larie, fundașul Farului. De altfel, acea greșeală a dus la unicul gol al partidei, marcat de Nistor, în minutul 33. Larie a avut un plasament nefericit și trădat de preluare în același timp, totul a curs în favoarea clujenilor, care au marcat astfel golul decisiv.

Gheorghe Hagi a ținut să puncteze în stilul său acest eveniment și să-l readucă în plan, dar cu gândul să-i redea încrederea căpitanului său, Ionuț Larie în mod subtil.

ADVERTISEMENT

“De la fundași trebuie să începem totul. Cred eu că fotbalul are două faze și trebuie să le facem mai bine pe ambele. Am făcut niște lucruri bune de la începutul anului, dar au fost și două-trei meciuri în care n-am fost noi.”, a recunoscut Gheroghe Hagi.

ADVERTISEMENT