Sport

Gică Hagi, pus la zid de doi colegi de generație după HJK Helsinki – Farul 2-0: ”Nu există explicație”

Gică Hagi este considerat vinovat pentru înfrângerea din meciul HJK Helsinki - Farul 2-0, care a pus capăt aventurii ”marinarilor” în cupele europene.
31.08.2023 | 21:53
Gica Hagi pus la zid de doi colegi de generatie dupa HJK Helsinki  Farul 20 Nu exista explicatie
Gică Hagi este considerat vinovat pentru înfrângerea din meciul HJK Helsinki - Farul 2-0, care a pus capăt aventurii ”marinarilor” în cupele europene. Sursă foto: Antonio Vasile/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Campioana României a fost învinsă în capitala Finlandei, scor 0-2, după ”dubla” reușită de Radulovic. Constănțenii nu au putut să-și conserve avantajul luat în tur și au fost eliminați din Conference League.

Gică Hagi, considerat vinovat pentru eșecul din HJK Helsinki – Farul 2-0

La finalul partidei HJK Helsinki – Farul 2-0, din manșa retur a play-off-ului Conference League, doi foști internaționali au analizat jocul ”marinarilor” și sunt de părere că Gică Hagi a greșit când l-a preferat pe Rivaldinho în locul lui Adrian Mazilu în echipa de start.

ADVERTISEMENT

”Eu sunt surprins neplăcut de eliminare, nu mă așteptam. Înainte de meci mă gândeam că Farul merge mai departe. Helsinki bate un Farul obosit, neinspirat, nu știu de ce începutul ăla este cu Rivaldinho, Munteanu și Budescu în atac. De ce nu apare Mazilu…

Eu bănuiam că Mazilu lipsește pentru că l-a accidentat Ivan meciul trecut. Apoi a intrat în minutul 25. Nu există explicație. Nu mi se pare ok să joci cu Rivaldinho în locul lui. O fi bun Rivaldinho, dar nu are cum să joace titular niciodată la Farul. Concluzia e că rămân surprins neplăcut.

ADVERTISEMENT

Eu văd o cauză și în amânarea meciului cu Universitatea Craiova, văd o mare problemă că nu au putut amâna. Văd o mare problemă și pentru Craiova, nu văd cine ar mai vrea vreodată să amâne contra lor”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

Unde a mai greșit Hagi

La rândul său, Viorel Moldovan, fostul coechipier al lui Gică Hagi de la naționala României, consideră că tehnicianul Farului a făcut niște alegeri neinspirate în ceea ce privește titularii întâlnirii din Finlanda.

ADVERTISEMENT

”Mă aşteptam la altceva din partea Farului. Veneau după o victorie importantă în campionat. Legat de acest meci, nişte alegeri ciudate din partea lui Gică Hagi, la primul 11. Grameni a jucat şi a făcut-o foarte bine cu Craiova. Astăzi a fost pe bancă.

Începi cu o linie de mijloc fără creaţie. Grameni era singurul care îţi putea pune. Nu puteau să facă asta Artean, Nedelcu. O linie de mijloc greoaie, lentă. S-a văzut o lipsă de tonus. Nu este prima dată când constat acest lucru. Tot timpul, că era în campionat şi veneau după meciurile europene, acuzau o stare de oboseală.

ADVERTISEMENT

L-au forţat pe Rivaldinho în faţă, în zona lui Munteanu. Nu ştiu de ce nu a început cu Mazilu. A fost destul de periculos. După pauză, faci două schimbări, treci într-o linie defensivă cu trei. Forţezi cu Grameni şi Andronache.

Oricum, prea puţin pentru a obţine calificarea. Prestația a fost modestă. Mă așteptam la mai mult. Nu credeam că Sepsi va reuşi să împingă jocul în prelungiri. Mă aşteptam ca Farul să meargă mai departe şi Sepsi să fie eliminată, a spus Moldovan.

ADVERTISEMENT