Sport

Gică Hagi spune adio titlului după CFR Cluj – Farul 3-1. Budescu sare la gâtul arbitrilor

Gică Hagi a suferit o nouă înfrângere în SuperLiga, după ce a condus cu 1-0 la CFR Cluj. „Regele” se recunoaște învins, Budescu acuză.
30.10.2023 | 23:00
Gica Hagi spune adio titlului dupa CFR Cluj  Farul 31 Budescu sare la gatul arbitrilor
Gică Hagi și Farul se află pe locul 7, cu 20 de puncte după 14 etape. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gică Hagi continuă parcursul slab la Farul din acest sezon și pierde în Gruia cu 1-3, după ce i-a condus pe ardelenii. „Marinarii” se află pe locul 7, la egalitate de puncte ultimele echipe din play-off: Petrolul și Hermannstadt.

Gică Hagi, sincer după CFR Cluj – Farul 3-1: „V-am zis!”

Farul e departe de forma arătată în sezonul următor și rămâne în afara locurilor de play-off după 14 etape, în urma înfrângerii clare suferite pe terenul lui CFR Cluj. Gică Hagi a făcut o analiză la cald: „După un început echilibrat, cu o echipă puternică acasă, cu un joc foarte vertical, puternici la faze fixe, cred eu că după gol nu ne-am apărat cum trebuia.

ADVERTISEMENT

Defensiv am făcut un meci iar destul de slab. Ofensiv, prea puțină mișcare, s-au făcut niște lucruri, dar trebuia mai mult. Trebuie să găsim răspunsuri și să ne apărăm mai bine.

Ca să funcționeze atacul trebuie să ai mingea. Nu am avut ieșiri din spate foarte bine. CFR-ul a fost agresivă, noi ne-am mișcat puțin și de aici au venit problemele”, au fost primele remarci ale antrenorului campioanei României.

ADVERTISEMENT

La 11 puncte de liderul FCSB, Hagi nu mai crede deloc în titlu: „Sunt 6 jucători absenți. E doar o înfrângere. Mergem înainte, trebuie să reglăm și să strângem rândurile pentru că bătălia e lungă. E o certitudine că noi nu putem să ne batem la titlu, la play-off da. Eu v-am zis demult”.

Constantin Budescu acuză arbitrajul după înfrângerea cu CFR Cluj: „Au fost acele două faze la care trebuia să dea fault”

Constantin Budescu a tunat și a fulgerat la adresa centralului Marcel Bârsan, după ce a deschis scorul în Gruia: Am pierdut și asta este. Nu avem ce să facem. Nu știu ce nu funționează. A fost dificil în seara asta. Cred că au fost și niște greșeli de arbitraj.

ADVERTISEMENT

Am toată glezna tăiată, apoi am primit gol. La al doilea gol, cot în cap, nu s-a verificat. Vă pupăm și la casierie. Nu jucăm extraordinar nici noi, dar nu trebuie să dăm credit la fiecare fază.

Sperăm să ne revenim. Un joc prost al nostru. La 2-1 s-a terminat totul. Din păcate au fost acele două faze la care trebuia să dea fault. Aceeași fază la noi și a dat cartonaș galben, la ei nici nu a oprit jocul”.

ADVERTISEMENT

Andrei Ardean crede că Farul poate reveni la forma din sezonul trecut: „Dacă am ieșit campioni înseamnă că am făcut lucruri bune”

Mijlocașul Andrei Artean nu a vrut să comenteze arbitrajul, însă a vorbit despre criza din apărare: „A fost un meci foarte slab chiar dacă am condus cu 1-0. Nu știu ce s-a întâmplat cu noi. N-am avut ocazii, n-am recuperat și i-am lăsat să vină peste noi. O echipă de luptă, care ne bagă multe mingi în careu și ne pare rău că am pierdut. 

Nu știu sincer să vă spun. Avem cea mai slabă apărare din primele șase, iar acum am mai mult trei goluri. Noi avem o filosofie, să marcăm mai mult decât adversarul, dar nu trebuie să neglijăm apărarea”.

Chiar și în aceste condiții închizătorul e sigur că Farul își poate regăsi forma din sezonul trecut: „Nu vreau să vorbesc de arbitraj. Poate lui i s-a părut altceva la mijloc cu arbitrul lângă el. Avem VAR. Noi trebuie să câștigăm și asta e singura soluție să ne revenim.

Nu putem să trecem la alte chestii. Dacă am ieșit campioni înseamnă că am făcut lucruri bune și cred că ne vom reveni”, a mai spus jucătorul în vârstă de 30 de ani, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT