Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce se întâmplă cu Gică Hagi şi Farul: “Nu mai e disciplină! E letargie”

Specialiștii FANATIK SUPERLIGA au analizat în amănunt perioada pe care Gică Hagi o traversează la Farul. Disciplina este elementul care îi lipsește campioanei.
27.10.2023 | 12:08
Ce se intampla cu Gica Hagi si Farul Nu mai e disciplina E letargie
Ce probleme are Gică Hagi la Farul. Analiza specialiștilor FANATIK SUPERLIGA. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

Farul are un parcurs oscilant în SuperLiga, spre deosebire de sezonul precedent, în care formația lui Gică Hagi s-a încoronat campioană. După ratarea prezenței în grupele Conference League, „marinarii” au avut un parcurs extrem de modest în campionat, iar situația nu s-a redresat complet.

Ce se întâmplă cu Gică Hagi şi Farul? Florin Gardoș: “Nu mai e disciplină! E letargie”

Deși nu a pierdut în ultimele 5 meciuri din SuperLiga, Farul a remizat în ultimele două partide cu U Cluj și UTA Arad pe teren propriu. „Marinarii” ocupă locul 5 în clasament, la 10 puncte distanță de liderul FCSB. În jocul din restanța UTA Arad, Florin Gardoș a sesizat că formației lui Gică Hagi îi lipsește disciplina.

ADVERTISEMENT

„Nu știu ce se întâmplă, nu e ok. M-a surprins în prima repriză jocul bun al UTA-ei, dar greșelile din apărare și o letargie. Sîrbu a fost schimbat la pauză. Au mai fost câteva ocazii venite pe partea lui. Pe anumite contraatacuri mi s-a părut că se retrag greu, nu pot să-mi dau seama, nu e disciplină. 

Contează și absențele, asta e clar. Fără Mazilu și fără Alibec, echipa e puțin diferită, dar cei care în play-off-ul trecut au jucat foarte bine nu dau cine știe ce randament. Hagi știe cel mai bine ce se întâmplă. De la televizor a părut că nu sunt conectați 100%, nu sunt disciplinați. Când ești o echipă care vrei să te bați la campionat, în momentul care pierzi mingea, să fie toți. 

ADVERTISEMENT

Erau imagini la un moment dat cu jucătorii lui Atletico Madrid care reacționează în momentul în care pierd mingea. Să vină toate lumea în apărare, să se vadă o atitudine potrivită. Nu mi se pare că este același lucru anul ăsta. 

Asta sigur a fost o dezamăgire mare pentru toată lumea (n.r. ratarea grupelor Conference League). Te gândești că joci într-o competiție europeană, e altceva”, a analizat Florin Gardoș, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Problema lui Gică Hagi la Farul: „Este nevoit să vândă pentru a echilibra bugetul”

Gică Hagi caută soluții pentru a transforma Farul într-o adevărată forță a fotbalului românesc. Robert Niță a explicat care este, deocamdată, problema „Regelui” la echipa pe care o finanțează. După fiecare sezon, formația de la malul Mării Negre este nevoită să o ia de la capăt.

„Eu cred că problema la Farul, dacă putem să vorbim despre o problemă, este că domnul Hagi, în fiecare vară, trebuie să reconstruiască o altă echipă. Este nevoit să vândă pentru a echilibra bugetul și a ține cât de cât un nivel acceptabil în privința salarizării și a cheltuielilor de la club. 

ADVERTISEMENT

Este nevoit să se despartă de Alibec, este nevoit să-l vândă pe Borza, este nevoit să aducă jucători care prin alte părți nu dau randament, dar dânsul crede în calitățile lor fotbalistice. Ultimul caz al lui Budescu este elocvent. Trebuie să-i promită lui Alibec că îl pune pe picioare și îl duce la echipa națională, dar îl lasă să plece liber. 

„Hagi se vede pus în fața unei situații pe care nu a luat-o în calcul”

Trebuie să-l aducă pe Torje să-l resusciteze și iar să plece. E greu. De-aia caută soluții de finanțare sau de a vinde pachete de 10% din acțiuni pentru a face pasul următor. Ceea ce a făcut Farul Constanța anul trecut e clar că la momentul respectiv nu făcea parte din planul de dezvoltare al clubului. 

Cu titul de anul trecut, Hagi a câștigat timp, 2-3 ani de zile în proiect. În vară, Hagi se vede pus în fața unei situații pe care nici marele Hagi ca manager nu a luat-o în calcul, de a câștiga campionatul, de a mări bugetul, de a nu lăsa jucători să plece”, a fost analiza lui Robert Niță.

FANATIK SUPERLIGA se vede în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, în direct doar pe FANATIK.RO. Duminică, 29 octombrie, ora 10:30, are loc o ediție specială după derby-ul Petrolul – FCSB.

Ce se întâmplă cu Gică Hagi și Farul: „Nu mai e disciplină”

ADVERTISEMENT