Sport

Gică Hagi trage încă un semnal de alarmă înainte de U Craiova – Farul: ”Trebuie să schimbăm ceva, să avem echipe competitive”. Video

Duelul dintre U Craiova și Farul închide prima perioadă cu etape intermediare din campionatul în curs. Gică Hagi a tras un nou semnal de alarmă și explică de ce echipele românești nu pot juca trei meciuri în 10 zile.
04.09.2022 | 13:37
Gica Hagi trage inca un semnal de alarma inainte de U Craiova  Farul Trebuie sa schimbam ceva sa avem echipe competitive Video
Farul Constanța și U Craiova închid, la Severin, seria meciurilor din cele trei etape comprimate în 10 zile. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Primul tur de forță din SuperLiga se încheie, luni, odată cu meciul dintre Universitatea Craiova și Farul Constanța. Gică Hagi merge la Severin să obțină o nouă victorie și explică de ce echipele din România nu pot avea același ritm în cazul perioadelor în care se dispută și etape intermediare.

Gică Hagi: ”Nu mai suntem la nivelul acela mare”

Trei etape comprimate în 10 zile a relevat, încă o dată, condiția fotbaliștilor de fotbal din România. Antrenorii, direct, sau indirect, și mulți dintre jucători lasă să se înțeleagă că ritmul este prea intens și că nu pot face față perioadelor în care meciurile sunt comprimate în perioade scurte de timp.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi știe de ce se întâmplă acest lucru și trage încă un semnal de alarmă asupra metodologiei de pregătire și a valorii fotbaliștilor din campionatul României.

Ca să se facă înțeles, ”Regele” le-a dat exemple pe Celtic Glasgow și Rangers, despre care spune că joacă cele mai multe meciuri într-un singur sezon.

ADVERTISEMENT

”Echipele din Scoţia joacă 36 de meciuri în 4 luni şi jumătate. Rangers şi Celtic joacă cele mai multe. Noi nu suntem obişnuiţi. Nu e doar vina jucătorilor. Nu mai suntem la nivelul ăla mare, ca înainte, când jucam miercuri-duminică-miercuri.

Acum se joacă mai multe meciuri. Totul se construieşte. Noi toţi trebuie să schimbăm ceva, să avem echipe competitive care să joace în Europa. Atunci, jucătorul va juca din 3 în 3 zile, în grupe Europa League, Champions League.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ajungem acolo, trebuie să gândim, să ne dorim să fim acolo. Dacă nu ne gândim aşa, niciodată nu o să vină nimic”, a explicat Gică Hagi, în conferința de presă de dinaintea meciului U Craiova – Farul.

Probleme de lot pentru Farul înaintea meciului cu U Craiova

Farul Constanța a fost depășită, temporar, de Rapid în clasamentul SuperLigii, iar Gică Hagi speră să revină pe prima poziție în urma meciului de la Severin cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul ”marinarilor” admite, însă, că va fi o partidă dificilă, oltenii având una dintre cele mai valoroase echipe din campionatul intern. În plus, ”Regele” se confruntă cu probleme de lot înaintea duelului cu U Craiova.

”Vom întâlni o echipă tehnică, cu jucători foarte valoroși, experimentați. Au păstrat majoritatea jucătorilor, au omogenitate, joacă un fotbal foarte bun așa cum am și simțit-o anul trecut în play-off.

Noi suntem într-o formă foarte bună, într-un moment bun și sper ne ridicăm la un nivel înalt. Sper să facem un meci complet, ofensiv-defensiv și să câștigăm.

Avem problemele noastre înaintea acestui meci. Din păcate, Denis are probleme, nu o să facă deplasarea pentru acest meci. Îl mai avem pe Benzar care încă nu este refăcut sută la sută și am decis să nu vină cu noi.

Apoi, Nedelcu are o problemă mai gravă. Avem trei jucători pe care nu ne vom putea baza, dar am încredere în restul băieților că putem face un meci bun”, a mai spus Hagi, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT