ADVERTISEMENT
Fotbal international

Gică Popescu a jucat pe semnătură în finala Cupei UEFA din 2000: ”A zis că pot să mor” 

Autor: Patrice Podina | 20.03.2021 | 17:10
Gică Popescu a jucat pe semnătură în finala Cupei UEFA din 2000: ”A zis că pot să mor” 
Gică Popescu Sursa foto: Fotomac

Gică Popescu, fostul căpitan al naționalei României, a rememorat zilele dinaintea finalei Cupei UEFA din 2000. Fostul fotbalist a dezvăluit că a juca pe proprie semnătură împotriva lui Arsenal.

ADVERTISEMENT

Câștigarea Cupei UEFA a fost unul dintre cele mai importante momente din istoria clubului Galatasaray, iar pe teren, în finala din 2000, se aflau și românii Gică Popescu și Gică Hagi.

Finala a fost decisă la lovituri de departajare, iar golul victoriei lui Galatasaray a fost marcat chiar de Popescu, fotbalist care din punct de vedere medical nici nu ar fi trebuit să fie pe teren.

ADVERTISEMENT

Ce a păţit Gică Popescu înaintea finalei Cupei UEFA din 2000

Fostul fotbalist a povestit într-un dialog cu jurnalistul Mihai Morar ce s-a întâmplat cu cinci zile înaintea finalei Cupei UEFA de la Copenhaga.

”Eu îmi puneam feșe din leucoplast, că aveam gleznele subțiri și le protejam. M-am dus în sala medicului și a maseurilor să îmi tai feșele, dar n-am văzut că acele cuttere aveau probleme. Am tras o dată, iar când am tras a doua oară am simțit o arsură groaznică.

ADVERTISEMENT

Am deschis feșele și am văzut că mi-am tăiat o porțiune de 10 centimetri. Intrase cutterul cam 3-4 milimetri. A început să curgă sânge foarte mult, curgea peste tot. Norocul meu a fost că era doctorul acolo și mi-a pus 10 copci pe loc”, a povestit Popescu, pentru sursa amintită.

“Nu aveam nicio şansă să joc”

Din cauza incidentului Gică Popescu urma să intre în recuperare, aproximativ o lună de zile, dar a insistat să facă deplasarea la Copenhaga, pentru finala Cupei UEFA, apoi a cerut permisiunea de a se antrena. La finalul ședinței de pregătire medicul echipei a făcut o criză de nervi.

ADVERTISEMENT

”După antrenament, îmi era teamă să deschid gheata, pentru că aveam șosete albe și erau roșii. Am desfăcut până la urmă, era să îmi pocnească rana. Doctorul a făcut o criză de nervi, a zis că pot să mor”, a rememorat fostul căpitan al României.

Acesta a mai povestit că a insistat să joace și împotriva lui Arsenal, în finala Cupei UEFA și că în cele din urmă a obținut acordul staff-ului medical, dar doar după ce a semnat că intră pe teren pe propria răspundere.

ADVERTISEMENT

”Nu aveam nicio șansă să joc a doua zi, dar am jucat pe semnătură. Mi-au făcut injecții de jur împrejur și am marcat golul cu care Galatasaray a câștigat Cupa UEFA. Viața te răsplătește în momentul în care faci sacrificii”, a mai spus Popescu, pentru sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!